Sportaš, coupé i SUV. Audi SQ8 TDI.

Progresivan dizajn, snažan motor, stalni pogon na sve kotače quattro i mnoštvo komfora za sve putnike – s Audijem SQ8 TDI doživjet ćete kombinaciju dinamičnog coupéa iz više klase, emocionalnog sportskog vozila i prostranog SUV-a. Sveobuhvatna serijska ponuda infotainment rješenja zaokružuje cjelokupni paket.

Sportski dizajn

Brojni elementi specifični za S modele dokaz su za sportski izgled Audija SQ8 TDI. Moćan prednji dio vozila odlikuje se serijskim S branikom u izvedbi jednobojnog lakiranja. U singleframe rešetci u dizajnu oktogona ističu se okomito postavljene dvostruke lamele, dok su progresivno oblikovane bočne rešetke za ulaz zraka izvedene u Titan crnoj mat boji. Dinamična silueta svojstvena coupé modelima posebno dobro dolazi do izražaja upravo pri pogledu na bočni dio vozila. Bočni pragovi specifični za S modele i serijski 21″ kotači dodatno naglašavaju sportski karakter Audija SQ8 TDI. Opcijski se također možete odlučiti za kotače veličine 22″ i kočione čeljusti lakirane u crvenoj boji. U stražnjem dijelu vozila dominira vodoravan dizajn s kontinuiranom svjetlećom trakom, difuzorom specifičnim za S modele i sustavom od četiri završetka ispušnih cijevi.

Snažan pogon

Audi SQ8 TDI pokreće se pomoću 4,0 l TDI motora (kombinirana potrošnja goriva*: 7,8 l/100 km; emisije CO₂, kombinirana*: 205-204 g/km). Biturbo V8 agregat razvija snagu od 320 kW (435 KS) te generira maksimalan okretni moment od 900 Nm. Serijski električno pogonjeni kompresor podupire turbopunjač i tako osigurava posebno dobre performanse tijekom kretanja i homogeni razvoj snage u svim područjima brojeva okretaja. Ubrzanje vozila od 0 do 100 km/h iznosi 4,8 sekundi, a regulirana najveća brzina 250 km/h. 48 V mild-hybrid sustav koji je također dostupan u sklopu serijske opreme smanjuje potrošnju putem povrata energije i isključivanja motora tijekom vožnje ovisno o situaciji odnosno takozvanog modusa vožnje u praznom hodu.

Iskusite digitalizaciju

Revolucionaran koncept rukovanja, velika serijska ponuda infotainment rješenja i opcijske Audi connect usluge² – to vas očekuje u Audiju SQ8 TDI. Na visokorezolucijskom 12,3″ zaslonu serijskog Audi virtual cockpita neposredno ispred vas nalaze se svi važni prikazi poput brojača okretaja, brzinomjera, sata, razine goriva u spremniku i preostalog dosega. Serijski vrhunski infotainment odnosno MMI navigacijski sustav plus s MMI touch response sustavom i dvama zaslonima u području središnje konzole omogućuje vam pristup digitaliziranom svijetu.

Prostran, elegantan, sportski

Osim velike ponude prostora za sve putnike Audi SQ8 TDI nudi vam također elegantan dizajn unutrašnjosti sa sportskim akcentima: na ulazu u vozilo dočekat će vas serijske osvijetljene ulazne letvice s aluminijskim umetcima sprijeda i straga, a u unutrašnjosti možete sjesti na serijska sportska sjedala s natpisom S i kontrastnim šavovima. Opcijski su vam dostupna S sportska sjedala plus s integriranim naslonima za glavu i izraženim bočnim osloncima te funkcijom klimatizacije i masaže. U serijsku se opremu ubrajaju papučice i oslonci za noge od plemenitog čelika te višenamjenski kožni upravljač plus s 3 kraka. Serijski paket ambijentalnog osvjetljenja pobrinut će se za senzualnu atmosferu. Dodatno povećajte faktor dobrog osjećaja pomoću opcijskog paketa za kvalitetu zraka ili opcijskog panoramskog staklenog krova. Zahvaljujući velikim dimenzijama Audi SQ8 TDI¹ nudi također velik volumen prtljažnika. Praktične značajke za utovar i istovar prtljage poput stražnje klupe plus i opcijskog sustava vodilica sa setom za fiksiranje olakšat će vam svakodnevicu.

Sustavi potpore u pozadini

Dopustite da vam tijekom vožnje u Audiju SQ8 TDI podršku pruže sustavi potpora za vozača⁵. Osim pojedinačnih funkcija na raspolaganju vam također stoje opcijski, prethodno konfigurirani paketi. Najveći opseg nudi vam paket sustava potpore Plus koji objedinjuje tri paketa sustava potpore za vožnju, gradsku vožnju i parkiranje. U paketu je primjerice uključena adaptivna potpora u vožnji koja vam pomaže tijekom ubrzanja, kočenja te održavanja brzine i razmaka. Upozorenje pri izlasku iz vozila može prepoznati sudionike u prometu koji se straga približavaju. Kada se prepozna kritična situacija, zasvijetlit će upozoravajuća letvica u vratima i LED prikaz na vanjskom zrcalu. K tomu će se nakratko odgoditi otvaranje vrata.

Dobra osvijetljenost

Audi SQ8 TDI serijski je opremljen HD Matrix LED glavnim svjetlima koja će se pobrinuti za osvjetljenje nalik dnevnoj svjetlosti, a time i za veću razinu sigurnosti, a sadrže i dinamičnu animaciju svjetala i dinamične pokazivače smjera. Progresivni dizajn uklopit će se u sportski izgled Audija SQ8 TDI, dok će inovativna tehnologija precizno osvijetliti kolnik bez zasljepljivanja ostalih sudionika u prometu. Dinamična inscenacija svjetla i dinamični žmigavci nude visok stupanj prepoznatljivosti.