Brz i opušten.Audi S8 TFSI.

Putovanje može biti tako komforno, a Audi S8 TFSI – luksuzna limuzina u svom najizraženijem sportskom obliku – pokazat će vam kako. Brzo i opušteno do cilja – tako glasi njegov moto, i to zahvaljujući snažnom V8 biturbo TFSI motoru, izuzetno visokoj razini udobnosti prostora i sjedenja, inovativnom konceptu rukovanja te raznim ponudama infotainmenta i Connectivity rješenja.

Spoj snage i učinkovitosti

Maksimalan okretni moment od 800 Nm, snaga od 420 kW (571 KS) i ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,8 sekundi – ovim vrijednostima impresionira 4,0 l V8 biturbo TFSI motor (kombinirana potrošnja goriva: 11,3-11,4 l/100 km, emisije CO₂, kombinirana: 258-260 g/km) u Audiju S8 TFSI. Učinkovitost pritom nije zanemarena – zahvaljujući serijskom 48 V mild-hybrid sustavu sa starter generatorom s remenskim prijenosom i inovativnoj tehnologiji Audi cylinder on demand: u pogonu djelomičnog opterećenja isključuju se četiri od ukupno osam cilindara. Motor će nastaviti raditi mirno i snažno uz smanjenu potrošnju goriva i emisije CO₂.

Senzacionalne performanse

Stalni pogon na sve kotače quattro i serijsko dinamično upravljanje svim kotačima u Audiju S8 TFSI isplatit će se pri svim brzinama, a to ćete osjetiti zahvaljujući optimiziranoj dinamici vožnje uz ugodno i agilno upravljanje. Serijski prediktivni aktivni vozni postroj upravlja svakim kotačem pojedinačno i prilagođava se karakteristikama kolnika. Time se primjetno smanjuju bočne sile u zavojima te u skladu s time povećava dinamična zabava u vožnji.

Unutrašnjost s karakterom loungea

U vodoravno usmjerenoj arhitekturi unutrašnjosti Audija S8 TFSI¹ na dnevnom je redu nešto izvanredno. Za to će se pobrinuti ekskluzivni detalji poput gornjeg dekorativnog umetka i ručice automatskog mjenjača u izvedbi karbonskog vektora s 3D efektom dubine, individualna konturna komforna sjedala sportskog izgleda s amblemom S i šavovima specifičnima za S modele, tipke za mijenjanje stupnjeva prijenosa u aluminijskoj optici te papučice i oslonac za noge od plemenitog čelika.

Ekskluzivna karizma

Dinamični karakter Audija S8 TFSI dodatno je izoštren zahvaljujući ekskluzivnim detaljima. Za to će se pobrinuti sportska zaštitna rešetka hladnjaka u singleframe rešetci i prednji branik s upečatljivim otvorima za zrak u aluminijskoj optici. Dodatan naglasak osigurat će kućišta vanjskih zrcala u aluminijskoj optici, serijski 20″ kotači od lakog metala s opcijski dostupnim kočionim čeljustima lakiranim u crvenoj boji, markantni bočni pragovi i impresivan stražnji dio vozila s difuzorom i četirima ovalnim završetcima ispušnih cijevi.