Svestran, inteligentan i sportski. Audi S6 Avant.

Bilo kao službeni automobil ili za vožnju na obiteljski odmor – Audi S6 Avant nudi raznovrsne mogućnosti primjene. K tomu oduševljava velikom ponudom tehnologija infotainmenta i sustava potpore, sportskim vrijednostima vožnje i svojim dinamičnim dizajnom.

Prostrani prtljažnik

Audi S6 Avant ispunjava potrebu za većim prostorom zahvaljujući brojnim površinama za odlaganje i praktičnim mogućnostima odlaganja. Volumen prtljažnika iznosi 565 litara. Kod preklopljenog naslona stražnjeg sjedala dostupan je kapacitet od čak 1680 litara. Poklopac prtljažnika možete električno otvoriti pokretom noge zahvaljujući opcijskom komfornom ključu i opcijskom otključavanju prtljažnika preko senzora.

Iskusite tehnologiju

U neposrednom vidnom polju i polju za rukovanje nalaze se važne infotainment tehnologije. Serijskim Audi virtual cockpitom, potpuno digitalnim kombiniranim instrumentom s full HD ekranom veličine 12,3″, upravljate preko višenamjenskog kola upravljača. Preko tipke VIEW možete odabrati dva modusa ovisno o vašim potrebama: prikaz s instrumentima poput brzinomjera i brojača okretaja u fokusu i prikaz kod kojega se vizualiziraju grafike poput navigacijskih sadržaja.

U pogledu zabavnih sadržaja uz serijski Audi sound sustav nudimo vam i opcijski Bang & Olufsen sound sustav. Izvedba Premium sastoji se od 15-kanalnog pojačala i 16 zvučnika. Nova značajka 3D zvuka u prednjem redu sjedala generira prostorni surround efekt. Kod izvedbe Advanced s 19-kanalnim pojačalom i 19 zvučnika 3D zvuk širi se u cijelom vozilu i tako svim putnicima nudi nezaboravan koncertni doživljaj.

Sportski pogon

Uz svoju varijabilnost Audi S6 Avant oduševljava i svojim snažnim dizelskim motorom (potrošnja goriva, kombinirana: 6,5 l/100 km; emisije CO₂, kombinirana: 171 g/km). 3.0 V6 TDI motor razvija snagu od 257 kW (349 KS) i generira maksimalan okretni moment od 700 Nm. Time Audi S6 Avant ubrzava od 0 do 100 km/h za 5,1 sekundu.

Jasan vanjski dizajn čvrstog karaktera

Vodoravne linije, ukošeno stražnje staklo, krovni spojler – Audi A6 Avant¹ očarava svojom markantnom siluetom Avanta u cjelokupnom pogledu. K tomu brojni elementi specifični za S modele naglašavaju njegov poseban položaj. 20″ kotači dio su serijske opreme, a opcijski možete odabrati primjerke od 21″ te kočione čeljusti lakirane u crvenoj boji. U prednjem dijelu vozila posebno je upadljiva široka i niska singleframe rešetka. Karakteristična svojstva u odnosu na osnovni model su primjerice tamna, kromirana zaštitna rešetka hladnjaka i prednji spojler s maskom u aluminijskoj optici. Četiri ukrasna završetka ispušne cijevi također su kromirana.

Sportska i prostrana – unutrašnjost

Čim otvorite vozačeva i suvozačeva vrata, osvijetljene aluminijske letvice u pragovima s amblemom S i strukturom romba otkrit će vam da se u unutrašnjosti Audija S6 Avant nastavlja sportska linija. Serijska prednja sportska sjedala od Alcantare/kože pružaju stabilnost i brojne mogućnosti električnog namještanja. Ručica automatskog mjenjača također ima amblem S u središnjoj konzoli. K tomu vam na raspolaganju stoje dodatne mogućnosti individualiziranja zahvaljujući ponudi opcijskih paketa kožne opreme i dekorativnih umetaka.

Svi putnici – i oni na stražnjim sjedalima – uživaju u većoj unutrašnjoj visini vozila i slobodnom prostoru u području nogu. Za još ugodniju klimu pobrinut će se opcijski paket za kvalitetu zraka s ionizatorom i aromatizacijom. Opcijski panoramski stakleni krov propušta više svjetlosti u unutrašnjost i nudi mogućnost prozračivanja.

Snažan stražnji dio

Da je ovdje riječ o Audiju S6 Avant, nećete prepoznati samo po amblemu S6 već će vas kao jasna obilježja prepoznavanja na to uputiti i tamni, kromirani difuzor s kopčom u aluminijskoj optici te ispušni sustav s četiri kromirana ukrasna završetka ispušne cijevi.