Najizraženije sportske karakteristike dosad. Audi S4 Limousine.

Svojim sportskim dizajnom Audi S4 Limousine daje jasan znak: brojni elementi vanjskog i unutrašnjeg dizajna specifični za S modele evidentno ga razlikuju od osnovnog modela. Snažan i istovremeno učinkovit motor ubrzava vozilo od 0 do 100 km/h u samo 4,8 sekundi.

Pogledajte sportski duh

Da je kod Audija S4 Limousine¹ riječ o sportskom modelu, prepoznat ćete po brojnim elementima: primjerice na stražnjem dijelu vozila po specijalnom S difuzoru s okolnom kopčom aluminij srebrne mat boje i po četirima kromiranim S ukrasnim završetcima ispušne cijevi. Na prednjem dijelu vozila u oči upada singleframe zaštitna rešetka hladnjaka saćaste strukture s umetcima aluminij srebrne mat boje, a bočni su otvori za zrak dizajnirani u jednakom duhu. Bočni pragovi sjaje u Selenit srebrnoj boji. 18″ aluminijski kotači dolaze u sklopu serijske opreme. Usto možete birati iz velike ponude marke Audi Sport koja obuhvaća kotače veličine do 19″.

Doživite sportski duh

Audi S4 Limousine pokreće se pomoću 3 l V6 TDI motora (potrošnja goriva, kombinirana*: 6,2-6,3 l/100 km; emisije CO₂, kombinirana*: 163-164 g/km). Zahvaljujući motoru od 255 kW (347 KS) i maksimalnom okretnom momentu od 700 Nm ubrzanje od 0 do 100 km/h postiže se u samo 4,8 sekundi. Elektronički regulirana najveća brzina iznosi 250 km/h. Serijski 48-V mild-hybrid sustav sa starter generatorom s remenskim prijenosom i litij-ionskom baterijom integriran u pogonski sklop čini osnovu za veću učinkovitost i veći komfor u vožnji. Jedna od prednosti: ako pri brzini manjoj od 160 km/h maknete nogu s papučice gasa, motor Audija S4 Limousine moći će se isključiti i prebaciti u takozvani modus kotrljanja kako bi se smanjila potrošnja.

Osjetite sportski duh

Dinamična linija nastavlja se i u unutrašnjosti Audija S4 Limousine. Osvijetljene letvice u pragovima s aluminijskim umetcima i amblemom S dio su serijske opreme. Kod također serijskih S sportskih sjedala s prošivanjem u obliku rombova i amblemom S možete električno namjestiti visinu sjedala, uzdužni položaj sjedala te nagib sjedala i naslona – naglašeni podignuti bočni dijelovi sjedala poboljšavaju vašu stabilnost tijekom vožnje zavojima. Opcijski kožni upravljač sportskih kontura s 3 kraka također raspolaže amblemom S i kontrastnim šavovima specifičnima za S modele. K tomu upravljač ima ravni donji dio, što će vam olakšati ulazak u vozilo.

Revolucionarne tehnologije

Zahvaljujući intuitivnom konceptu rukovanja putem funkcije dodira i interakciji prirodnim jezikom doživjet ćete visoku razinu jednostavnosti korištenja u Audiju S4 Limousine. U području infotainmenta odlučite se za opcijske tehnologije kao što je digitalni kombinirani instrument Audi virtualni kokpit plus. Njegov 12,3″ zaslon izravno ispred vas jasno prikazuje važne funkcije u punoj HD rezoluciji, između ostalog brzinu i broj okretaja. Opcijske značajke kao što su Audi connect ključ¹ i Audi phone box¹ integriraju vaš smartphone u vozilo.

Funkcionalno i markantno – svjetlo

Dodatnu vizualnu značajku Audija S4 Limousine čini njegov progresivni dizajn svjetala. Serijska LED glavna svjetla sa svojom specifičnim dnevnim svjetlima nude jedinstven stupanj prepoznatljivosti. Odmah nakon uključivanja LED tehnologija će se pobrinuti za osvjetljenje nalik dnevnoj svjetlosti. Opcijski se možete odlučiti za Matrix LED glavna svjetla s dinamičnom svjetlosnom animacijom i dinamičnim pokazivačima smjera. Tehnologija Matrix LED svjetala kombinira sustav kamera koji mogu prepoznati položaj drugih izvora osvjetljenja. Tako sustav može selektivno zasloniti vozila iz suprotnog smjera, dok ostala područja kolnika ostaju dobro osvijetljena. Kada otključate ili zaključate vozilo, glavna će vas svjetla impresionirati svojom svjetlosnom animacijom. LED diode u stražnjem dijelu vozila također raspolažu ovom animacijom i dinamičnim žmigavcima u sklopu opcijske opreme.

Užitak u vožnji zagarantiran

Zahvaljujući serijskom S sportskom voznom postroju s krutim opružjem i amortizerima Audi S4 Limousine niži je za 23 milimetra od osnovnog modela. S sportski vozni postroj opcijski možete dobiti i s dodatnom regulacijom amortizera koja vozilo elektronički prilagođava različitim situacijama u vožnji i nudi još veću dinamiku vožnje uz istovremeno visoku razinu udobnosti.