Fleksibilan sportaš. Audi S4 Avant.

Audi S4 Avant spaja dobru dinamiku s elegancijom i varijabilnošću karavana. Elementi specifični za S modele upućuju na njegov sportski DNK kako izvana tako i iznutra. Motor snage 255 kW (347 KS) dopustit će vam da osjetite njegovu snagu na cesti. Zahvaljujući velikom volumenu utovarnog prostora Audi S4 Avant obavit će svakodnevne transporte s lakoćom.

Individualizirajte sportski duh – vanjski dizajn

Pogledom na bočni dio vozila jasno ćete prepoznati sportski karakter Audija S4 Avant. Sa serijskim S sportskim voznim postrojem s krutim opružjem i amortizerima model je za 23 milimetra niži od osnovnog modela. On se i na prednjem i na stražnjem dijelu razlikuje od osnovnog modela po svojim elementima specifičnima za S modele, primjerice po specijalnoj zaštitnoj rešetci hladnjaka i po S difuzoru s okolnom kopčom. Kod kotača možete birati iz široke ponude: 18″ kotači dio su serijske opreme Audija S4 Avant. Vozilo prikazano na slici opremljeno je opcijskim 19″ aluminijskim lijevanim naplatcima u dizajnu zvijezde s 5 V krakova marke Audi Sport. Birajte između dvanaest nijansi boje ili unesite svoju osobnu notu s individualnim vanjskim bojama u sklopu opreme Audi exclusive.

Snažan i učinkovit – pogon

Užitak u vožnji u Audiju S4 Avant zajamčen je zahvaljujući 3,0 l TDI motoru (potrošnja goriva, kombinirana*: 6,3 l/100 km; emisije CO₂, kombinirana*: 165-166 g/km). V6 agregat daje snagu od 255 kW (347 KS) i generira maksimalan okretni moment od 700 Nm. Uz svoju snagu Audi S4 Avant oduševljava i svojom učinkovitošću te komforom u vožnji: a osnovu za to čini serijski 48-V mild-hybrid sustav sa starter generatorom s remenskim prijenosom i litij-ionskom baterijom integriran u pogonski sklop. Jedna od prednosti: ako pri brzini manjoj od 160 km/h maknete nogu s papučice gasa, motor će se moći isključiti i prebaciti u takozvani modus kotrljanja kako bi se smanjila potrošnja.

Sportska i individualna – unutrašnjost

Dinamična linija nastavlja se i u unutrašnjosti Audija S4 Avant. Osvijetljene letvice u pragovima s aluminijskim umetcima i amblemom S dio su serijske opreme. Kod također serijskih S sportskih sjedala s prošivanjem u obliku rombova i amblemom S možete električno namjestiti visinu sjedala, uzdužni položaj sjedala te nagib sjedala i naslona – naglašeni podignuti bočni dijelovi sjedala poboljšavaju vašu stabilnost tijekom vožnje zavojima. Na slici je prikazan specijalni paket dizajna u sklopu opreme Audi exclusive. On između ostalog obuhvaća crne presvlake sjedala od Feinnappa kože s kontrastnim šavovima Crescendo crvene boje. Ti šavovi u boji također su prisutni na naslonima za ruke na vratima, na središnjoj konzoli i na manšeti ručice mjenjača.

Revolucionarne tehnologije

Zahvaljujući intuitivnom konceptu rukovanja putem funkcije dodira i interakciji prirodnim jezikom doživjet ćete visoku razinu jednostavnosti korištenja u Audiju S4 Avant. U području infotainmenta odlučite se za opcijske tehnologije kao što je digitalni kombinirani instrument Audi virtualni kokpit plus. Njegov 12,3″ zaslon izravno ispred vas jasno prikazuje važne funkcije u full HD rezoluciji, između ostalog brzinu i broj okretaja. Opcijske značajke kao što su Audi connect ključ¹ i Audi phone box¹ integriraju vaš smartphone u vozilo.

Funkcionalno i markantno – svjetlo

Dodatnu vizualnu značajku Audija S4 Avant čini njegov progresivni dizajn svjetala. Serijska LED glavna svjetla sa svojom specifičnim dnevnim svjetlima nude jedinstven stupanj prepoznatljivosti. Odmah nakon uključivanja LED tehnologija će se pobrinuti za osvjetljenje nalik dnevnoj svjetlosti. Opcijski se možete odlučiti za Matrix LED glavna svjetla s dinamičnom svjetlosnom animacijom i dinamičnim pokazivačima smjera. Tehnologija Matrix LED svjetala kombinira sustav kamera koji mogu prepoznati položaj drugih izvora osvjetljenja. Tako sustav može selektivno zasloniti vozila iz suprotnog smjera, dok ostala područja kolnika ostaju dobro osvijetljena. Kada otključate ili zaključate vozilo, glavna će vas svjetla impresionirati svojom svjetlosnom animacijom. LED diode u stražnjem dijelu vozila također raspolažu ovom animacijom i dinamičnim žmigavcima u sklopu opcijske opreme.