Nova dimenzija performansi. Novi Audi RS Q8.

Najsnažniji SUV coupé među Audi Sport modelima: Audi RS Q8 sa snagom od 441 kW (600 KS). Osim RS performansama ovaj model impresionira i izuzetnom varijabilnošću – kako u pogledu iskustva vožnje tako i u pogledu dizajna.

Pozitivne vibracije pritiskom na gumb:pogon

Slijedite svoj poriv. S Audijem RS Q8 u tome ćete itekako uspjeti – to je nešto što se već sada podrazumijeva. 4,0 l V8 TFSI motor (kombinirana potrošnja goriva: 12,1 l/100 km; emisije CO₂, kombinirana: 276-277 g/km) sa snagom od 441 kW (600 KS) i maksimalnim okretnim momentom od 800 Nm u kombinaciji sa stalnim pogonom na sve kotače quattro i automatskim 8-stupanjskim tiptronicom pobrinut će se za čistu dinamiku. Od 0 do 100 km/h ubrzat ćete za 3,8 sekundi. Međutim, u njegov se potencijal ubraja i učinkovitost – zahvaljujući 48 V mild-hybrid sustavu i tehnologiji cylinder on demand koja pri malom do srednjem opterećenju i broju okretaja može isključiti četiri cilindra i tako pridonijeti uštedi goriva.

Beskrajna snagainteligentno prenesena na cestu

Istaknite se – maksimalno. U tu vam je svrhu u modelu Audi RS Q8 dostupan stalni pogon na sve kotače quattro s opcijskim sportskim diferencijalom quattro za selektivnu raspodjelu snage po kotačima. Savršene nadopune: serijsko pneumatsko opružje adaptive air suspension sport s usklađenošću karakterističnom za RS modele i serijsko upravljanje svim kotačima za agilnu reakciju i visoku stabilnost u vožnji. Opcijska, elektromehanička stabilizacija njihanja dodatno povećava dinamiku vožnje, posebno u zavojima. Uz Audi drive select paket dovoljan je samo jedan klik na tipku za RS modus na kolu upravljača kako biste promijenili karakteristiku vozila. Najveću brzinu Audija RS Q8 po želji možete povećati s 250 km/h na 305 km/h.

U svakom pogledu dosljedna:unutrašnjost

Znate svoj put i ne odustajete od njega. Audi RS Q8 također ostaje potpuno vjeran svom dinamičnom karakteru – uz jasan dizajn unutrašnjosti. Elegantna instrumentna ploča i izrazito vodoravno orijentirane linije ostavljaju dojam izuzetne prostranosti. Široka, simetrično oblikovana središnja konzola čini značajan element dizajna u mat karbonskom okviru Köper. Serijska sportska sjedala u crnoj kombinaciji Alcantare/kože s natpisom RS nude dobru bočnu stabilnost, čak i tijekom izazovne vožnje. Ova su sjedala također opcijski dostupna kao perforirana RS sportska sjedala od kože Valcona s prošivanjem saćastog dizajna. Opcijski RS dizajnerski paketi u sivoj ili crvenoj boji pobrinut će se za svaki detalj, a kombinacija Alcantare i kože s kontrastnim šavovima za još izraženiji sportski ambijent.

Vidjeti. Dodirnuti. Doživjeti.

Unutrašnjost Audija RS Q8 opremljena je mnoštvom digitalnih tehnologija koje će vam tijekom svake vožnje pružiti različite vrste potpore. Prikazi u serijskom Audi virtualnom kokpitu specifični za RS modele po želji će vas obavijestiti o okretnom momentu, snazi, ubrzanju, vremenima krugova i G-silama.

Spoj performansi iprikladnosti za svakodnevicu

Audi RS Q8 otvoren je za brojne mogućnosti. Osim impozantne snage ovaj model istovremeno nudi visok stupanj prikladnosti za svakodnevicu, a s preklopljenim naslonima još i više: ukupni volumen prostora za odlaganje povećat će se na čak 1755 litara. Pritom se trodijelna stražnja klupa može pomicati u uzdužnom smjeru u sklopu serijske opreme.