Kompaktni SUV coupé crossover.Audi RS Q3 Sportback.

Duboko rastuća linija ramena i lagano padajuća linija krova završavaju u karakterističnom stražnjem dijelu Audija RS Q3 Sportback. Tipični elementi koji su specifični za RS modele pridonose općenito atletskom dizajnu kompaktnog SUV coupé crossovera. Ispod poklopca 2,5 l TFSI motor razvija snagu od 294 kW (400 KS).

Primjetno drugačiji

Performanse Audija RS Q3 Sportback vidljive su već na prvi pogled. U prednjem dijelu vozila ističe se RS branik u kombinaciji sa sjajnom crnom singleframe rešetkom. Izrazito lagano padajuća linija krova i duboka linija ramena vizualno spuštaju težište karoserije. Atletske se linije protežu i bočnim stranama vozila zahvaljujući kućištima kotača koja su izbočena deset milimetara. Opcijski 21″ aluminijski lijevani naplatci predstavljaju posebnu karakteristiku u ovoj klasi modela. Stražnji dio Audija RS Q3 Sportback¹ tvori snažan završetak s branikom specifičnim za RS modele koji je opremljen stražnjim difuzorom i vodoravnim maskama u sjajnoj crnoj boji te s krovnim spojlerom specifičnim za RS modele. Vozilo djeluje posebno široko zbog niskog stražnjeg prozora.

Više impulsa u sekundi

Legendarni 2,5 l TFSI motor (kombinirana potrošnja goriva*: 8,9-8,8 l/100 km; emisije CO₂, kombinirana*: 204-202 g/km) s pet cilindara odmah će provesti vaše impulse u djelo. Serijski RS sportski vozni postroj koji je spušten za deset milimetara u odnosu na vozni postroj osnovnog modela pretvara svaki zavoj u senzaciju. Kako bi se mogao precizno odrediti smjer, RS Q3 Sportback raspolaže prilagođenim progresivnim upravljačem specifičnim za RS modele. K tomu opcijski RS sportski ovjes plus povećava dinamiku vožnje i stabilnost u vožnji. Ona također osigurava bolje karakteristike upravljanja i veću razinu udobnosti. Želite li se spontano zaustaviti, serijski RS čelični kočioni sustav s opcijskim kočionim čeljustima u crvenoj boji pobrinut će se za usporavanje, a to može učiniti i opcijski keramički kočioni sustav s kočionim čeljustima u sivoj, crvenoj ili plavoj boji.

Beskompromisnost i u unutrašnjosti

Unutrašnjost Audija RS Q3 Sportback impresionira dinamičnim izgledom u svakom detalju – baš kao i njegov vanjski dizajn. Počevši od serijskog višenamjenskog sportskog kožnog upravljača plus s 3 kraka s ručicama za izmjenu stupnjeva prijenosa i ravnim donjim dijelom, preko serijskih dekorativnih umetaka od Race aluminij antracita – koji su opcijski dostupni u visokosjajnom crnom laku ili karbonskoj izvedbi – sve do opcijskih RS sportskih sjedala od Feinnappa kože s uzorkom saća specifičnim za RS modele i integriranim naslonima za glavu. Sportski se izgled po želji može dodatno naglasiti: opcijskim RS dizajnerskim paketima crvene ili plave boje koji će osigurati dodatne akcente. Osvjetljenje ulaznog prostora s projekcijom Audi Sport u vratima čini istaknutu značajku prije svake vožnje.

Vidno pregledan

Bez obzira na to kamo putujete u svom Audiju RS Q3 Sportback, ništa nećete propustiti: elementi za rukovanje poput serijskog zaslona MMI touch sustava prilagođeni su vama. Informacije o vozilu dobit ćete preko visokorezolucijskog serijskog Audi virtualnog kokpita u RS dizajnu s potpuno digitalnim 12,3″ kombiniranim instrumentom u dizajnu specifičnom za RS modele i full HD rezolucijom. Opcijski Audi virtualni kokpit plus dodatno pojačava doživljaj vožnje nudeći prikaz signalnog svjetla i druge posebne RS prikaze poput brzine, broja okretaja, mjerenja ubrzanja, snage ili okretnog momenta.