Živi poput legende.Audi RS Q3.

Ne želimo samo stići na cilj. Želimo nešto i pokrenuti. Ne želimo pratiti trendove, već svoje motive. A u tome će nam pomoći odgovarajući suputnik: novi, kompaktni SUV vrhunskih performansi Audi RS Q3. Spoj atletskog dizajna i visoke razine prikladnosti za svakodnevicu. Legendarni 2,5 l TFSI motor u kombinaciji s pogonom na sve kotače quattro pobrinut će se za užitak u vožnji. Možemo li krenuti?

Piše vlastita pravila

Samostalan dizajn novog Audija RS Q3 očarava očiglednim performansama. Njegova padajuća linija krova nalik coupéu oblikuje impresivnu siluetu SUV modela. Pritom je njegova snaga vidljiva već pri pogledu na prednji dio vozila: RS branik u kombinaciji sa sjajnom crnom singleframe rešetkom osigurava dinamičan izgled prednjeg dijela vozila. Atletske se linije protežu i bočnim stranama vozila zahvaljujući kućištima kotača koja su izbočena deset milimetara i rastućoj liniji ramena. Opcijski 21″ aluminijski lijevani naplatci predstavljaju posebnu karakteristiku u ovoj klasi modela. Stražnji dio Audija RS Q3 tvori snažan završetak s branikom specifičnim za RS modele koji je opremljen stražnjim difuzorom i vodoravnim maskama u sjajnoj crnoj boji te s krovnim spojlerom specifičnim za RS modele.

Dosada odlazi u nepovrat

S legendarnim 2,5 l TFSI motorom (kombinirana potrošnja goriva*: 8,8-8,9 l/100 km; emisije CO₂, kombinirana*: 202-203 g/km) s pet cilindara svaka će se dionica pretvoriti u avanturu. A svaki zavoj u senzaciju – za to će se pobrinuti serijski RS sportski vozni postroj koji je spušten za deset milimetara u odnosu na vozni postroj osnovnog modela. K tomu opcijski RS sportski ovjes plus povećava dinamiku vožnje i stabilnost u vožnji. Ona također osigurava bolje karakteristike upravljanja i veću razinu udobnosti. Kako bi se mogao precizno odrediti smjer, Audi RS Q3 raspolaže prilagođenim progresivnim upravljačem specifičnim za RS modele. Ni suprotni smjer nije zanemaren – zahvaljujući serijskom RS čeličnom kočionom sustavu s opcijskim kočionim čeljustima u crvenoj boji ili opcijskoj keramičkoj kočnici s kočionim čeljustima u sivoj, crvenoj ili plavoj boji.

Ne prihvaća kompromise

Dinamična atletika prisutna je i u unutrašnjosti Audija RS Q3. Počevši od serijskog višenamjenskog sportskog kožnog upravljača plus s 3 kraka koji dolazi s ručicama za izmjenu stupnjeva prijenosa i ravnim donjim dijelom, preko serijskih dekorativnih umetaka Race aluminij antracit – koji su opcijski dostupni u visokosjajnom crnom laku ili karbonskoj izvedbi – sve do opcijskih RS sportskih sjedala od Feinnappa kože s prošivanjem uzorkom saća specifičnim za RS modele i integriranim naslonima za glavu. Vodoravni elementi k tomu osiguravaju izuzetnu prostranost. Ovisno o želji kupca sportski se izgled može dodatno naglasiti opcijskim RS dizajnerskim paketima crvene ili plave boje koji će osigurati dodatne akcente. Osvjetljenje ulaznog prostora s projekcijom Audi Sport u vratima osigurava start sa stilom.

Inteligentno umrežen i potpuno digitalan

Audi RS Q3 ide odlučno prema naprijed. Elementi za rukovanje poput serijskog zaslona MMI touch sustava prilagođeni su vama. Informacije o vozilu dobit ćete preko visokorezolucijskog serijskog Audi virtualnog kokpita u RS dizajnu s potpuno digitalnim 12,3″ kombiniranim instrumentom u dizajnu specifičnom za RS modele i full HD rezolucijom. Opcijski Audi virtualni kokpit plus ide korak dalje nudeći prikaz signalnog svjetla i druge posebne RS prikaze poput brzine, broja okretaja, mjerenja ubrzanja, snage ili okretnog momenta.

Prostor za sve

Novi luksuz: ne morate se opredjeljivati. Osim performansi koje ostavljaju bez daha Audi RS Q3 nudi visoku razinu prikladnosti za svakodnevicu s prostorom za pregršt mogućnosti. U vozilu ima mjesta za pet osoba. Pritom se stražnja klupa može uzdužno pomaknuti za 150 milimetara u sklopu serijske opreme, a moguće je prilagoditi i njezin nagib u sedam stupnjeva. Preklapanjem naslona volumen prtljažnika može se povećati s 530 litara na čak 1525 litara volumena prostora za odlaganje kako biste mogli prevesti i veću opremu.