Snaga učinkovitosti.

Audi Q5 TFSI e

Uz Audi Q5 TFSI e uživat ćete u kombinaciji TFSI motora na izgaranje i snažnog elektromotora. Naravno, pri tome se nećete morati odreći dinamike tipične za Audi. Imat ćete i mogućnost vožnje na potpuno električni pogon bez lokalnih emisija ispušnih plinova.

Uvijek najbolji odabir za pogon

Pogon modela Audi Q5 TFSI e kombinira prednosti električnog pogona te najbolje karakteristike motora na izgaranje. Ovisno o situaciji u vožnji odabrat će se idealna pogonska varijanta: električna, hibridna ili putem motora na izgaranje. Zahvaljujući 7-stupanjskom mjenjaču S tronic s quattro pogonom moguće je doživjeti kombinaciju sportskih performansi i učinkovitosti.

Svijet brojnih prednosti

Uz elektromotor moći ćete prelaziti brojne svakodnevne kratke dionice. Tijekom duljih putovanja možete se pouzdati u dokazani doseg motora na izgaranje koji će vas suvereno dovesti do odredišta. Pri tome se čuva napunjenost baterije te čak i djelomično puni putem rekuperacije, zbog čega nakon gradske vožnje možete, ovisno o napunjenosti baterije, ponovno voziti na električni pogon.

Otkrijte mobilnost u novom svjetlu

Doživite sasvim novu dimenziju mobilnosti, na primjer, slušanje glazbe u novoj kvaliteti kada putujete na potpuno električni pogon uz nisku razinu buke i bez lokalnih emisija ispušnih plinova. Opustite se i činite dobro – sebi i svojoj okolini. A ako želite doživjeti dinamiku tipičnu za Audi, pritisnite papučicu gasa nešto snažnije: funkcija Boost oduševit će vas u tren oka.

Doseg na jedan pogled

Pokazivač stanja električnog pogona koji se nalazi s lijeve strane u Audi virtual cockpitu prikazuje ukupnu snagu sustava, modus pogona i stanje napunjenosti baterije. U sredini možete – baš kao i putem aplikacije myAudi – očitati preostali doseg elektromotora i motora na izgaranje.

Novi scenariji svjetala

Podjela OLED žaruljica u male segmente koji se mogu pojedinačno navoditi uz trodimenzionalni raspored omogućuje nove scenarije svjetala zahvaljujući impresivnoj inscenaciji. Pri kupnji vozila raspoloživa su tri dizajna signature stražnjih svjetala radi individualiziranja izgleda vozila. Karakter signature stražnjih svjetala se, ovisno o modusu vožnje, automatski prilagođava tijekom upotrebe. Digitalna OLED stražnja svjetla k tomu raspolažu prepoznavanjem približavanja: kada je vozilo u stanju mirovanja te mu se sa stražnje strane na udaljenosti manjoj od dva metra približava drugo vozilo ili drugi sudionik u prometu, svi OLED segmenti automatski će se aktivirati kao vidljivo povećanje površine.

Signatura stražnjih svjetala 1
Signatura stražnjih svjetala 2
Signatura stražnjih svjetala 3

Pregršt prostora za vaš karakter

Model Q5 TFSI e nudi izdašan koncept prostora s dovoljno mjesta za pet osoba uz komforan prostor za glavu i noge. Visok položaj sjedenja osigurava dobar pregled u cestovnom prometu. Vodoravno usmjereno vođenje linija vozila dodatno ističe dojam širine i udobnosti. Duž cjelokupne širine instrumentne ploče proteže se trodimenzionalno oblikovana dekorativna letvica koja stilski zaokružuje eleganciju cjelokupnog dojma. Novi koncepti linija i paketa opreme nude velik izbor boja i materijala.