Inteligentno umrežen i potpuno digitalan.

Koncept rukovanja i prikazni koncept obiteljskog SUV-a potpuno su digitalni: Već u sklopu serijske opreme dostupni su MMI radio i digitalni kombinirani instrument s dijagonalom od 10,25″, kojim se može rukovati preko višenamjenskog upravljača.

Audi connect

Portfelj usluga Audi connect, koji je sadržan u sklopu serijske opreme kod vrhunskog infotainment sustava, na idealan način upotpunjuje navigaciju. U usluge se, između ostalog, ubrajaju online prometne informacije, traženje POI odredišta te informacije o parkiralištima i benzinskim postajama koje se izravno prikazuju na navigacijskog karti. Zahvaljujući inteligentnoj kolektivnoj inteligenciji vozač će k tomu dobiti upozorenje na opasna mjesta poput magle ili poledice. U usluge su također uključeni media streaming, online vijesti, pristup Twitteru i e-mail pretincu. U vozilu se također nalazi Wi-Fi hotspot za mobilne krajnje uređaje putnika. Kupac po želji može vrlo jednostavno naknadno naručiti pakete podataka iz automobila. Opcijski dodatni paket Audi connect navigacija i infotainment plus k tomu sadrži dodatne inovativne usluge, između ostalog Google Earth s detaljnim 3D modelima brojnih europskih velegradova. Sastavni dio ovog paket također čini radio preko online usluge.

Bang & Olufsen Premium sound sustav

Za prostorni zvuk pobrinut će se Bang & Olufsen Premium sound sustav s virtualnim 3D zvukom. Njega stvaraju četiri dodatna zvučnika u instrumentnoj ploči i po jedan zvučnik u D stupu. Posebni algoritam, koji je Audi razvio u suradnji s institutom Fraunhofer, zvuku pruža veliku širinu i dubinu – tako se unutrašnjost Audija Q3 akustički doima većom. Sound sustav upotrebljava ukupno 15 zvučnika te na raspolaganje stavlja ukupnu snagu od 680 W.