Prostran i varijabilan: koncept prostora

Novi Audi Q3 pozicionira se u višem segmentu kompaktnih SUV vozila zahvaljujući svojim velikim dimenzijama: Kao što je tipično za ovaj segment, ovaj model nudi udoban ulazak u vozilo i dobru preglednost, ali istovremeno i sportski položaj sjedenja. U skladu s time kolo upravljača stoji uspravno. Sjedala po želji mogu biti električki namjestiva. Njegov dugi međuosovinski razmak pobrinut će se za mnoštvo slobodnog prostora u području koljena, glave i laktova. Značajku čini podjela prostora koja je izrazito varijabilna u sklopu serijske opreme: Stražnja klupa može se uzdužno pomicati, dok se nagib njezinih trostruko djeljivih naslona može namještati u sedam stupnjeva.

Praktični detalji

Podnica utovarnog prostora može se namjestiti u tri razine, pri čemu niski utovarni rub od 748 milimetara olakšava utovar teže prtljage. Ako vam površina za odlaganje iza stražnjih sjedala nije potrebna, možete je odložiti ispod podnice utovarnog prostora. Za dodatni komfor tijekom putovanja Audi opcijski nudi paket pretinaca za odlaganje i prtljažnog prostora. Osim mreža na stražnjim stranama prednjih sjedala i pretinca za odlaganje ispod suvozačevog sjedala ovaj paket, između ostalog, sadrži mrežu prtljažnika i LED reflektor u poklopcu prtljažnika za osvjetljenje koje ne ovisi o utovaru prtljage. Električni poklopac prtljažnika omogućuje pristup prtljažniku bez ikakvih poteškoća.

Sveobuhvatna varijabilnost

Ovako se stražnja klupa može uzdužno pomaknuti za 150 milimetara. Nagib njezinih trostruko djeljivih naslona može se namještati u sedam stupnjeva u omjeru 40 : 20 : 40. Opcijski je dostupan središnji naslon za ruke za stražnje putnike s dvama serijski integriranim držačima za čaše. Ovisno o položaju stražnje klupe i naslona prtljažnik nudi maksimalni kapacitet od 530 odnosno čak 675 litara. S preklopljenim naslonima dostupan je kapacitet od čak 1525 litara.