Svestrani talent.Novi Audi Q3.

Novi Audi Q3 obiteljski je SUV s brojnim svestranim talentima. Njegova druga generacija ne samo da djeluje vizualno samouvjerenije, već također nudi znatno veću korisnu vrijednost zahvaljujući mnoštvu prostora, sveobuhvatnoj varijabilnosti i brojnim praktičnim detaljima. Atletski oblik novog Audija Q3 karakteriziraju singleframe rešetka u dizajnu oktogona i veliki bočni otvori za zrak. Koncept prostora obećava prostranost: Ovisno o položaju stražnje klupe i naslona prtljažnik nudi maksimalni kapacitet od čak 675 litara, a s preklopljenim sjedalima čak do 1525 litara. K tomu je kompaktni SUV opremljen brojnim infotainment rješenjima poput digitalnog cockpita i velikog zaslona MMI touch. Tijekom vožnje gradom i dužim dionicama te tijekom parkiranja inteligentni sustavi potpore pružaju podršku vozaču i osiguravaju veću razinu udobnosti u novom Audiju Q3.

Snaga i karizma.

Atletski oblik novog Audija Q3 karakteriziraju singleframe rešetka u dizajnu oktogona i veliki bočni otvori za zrak. Osam okomitih staza dijeli rešetku hladnjaka s markantnim okvirom te odražava karakter SUV-a. Istaknutu značajku u bočnom dijelu vozila čini simetrična grafika glavnih i stražnjih svjetala. Linija ramena formalno spaja ova svjetla te osigurava opći atletski dojam zahvaljujući izraženim elementima iznad kućišta kotača. Obrisi pokazuju genetiku quattro modela te zbog njih SUV djeluje još šire. Maske kućišta kotača kontrastne boje dodatno naglašavaju offroad izgled vozila. Zahvaljujući izrazito nagnutim D stupovima, uz potporu dugog krovnog spojlera koji k tomu bočno prati stražnje staklo, linije i vizualno pokazuju želju za napretkom. U trenutku uvođenja na tržište Audi svojim kupcima nudi model iz edicije koji objedinjuje brojne dodatne funkcije. Za naglašeno sportski nastup ovdje će se pobrinuti S line exterieur paket kod kojeg je pregršt detalja dodatno istaknuto bojom. Sportski vozni postroj, 20″ kotači i Matrix LED glavna svjetla također čine dio opreme.

Prostran i varijabilan: koncept prostora

Novi Audi Q3 pozicionira se u višem segmentu kompaktnih SUV vozila zahvaljujući svojim velikim dimenzijama: Kao što je tipično za ovaj segment, ovaj model nudi udoban ulazak u vozilo i dobru preglednost, ali istovremeno i sportski položaj sjedenja. U skladu s time kolo upravljača stoji uspravno. Sjedala po želji mogu biti električki namjestiva. Njegov dugi međuosovinski razmak pobrinut će se za mnoštvo slobodnog prostora u području koljena, glave i laktova. Značajku čini podjela prostora koja je izrazito varijabilna u sklopu serijske opreme: Stražnja klupa može se uzdužno pomicati, dok se nagib njezinih trostruko djeljivih naslona može namještati u sedam stupnjeva. Ovisno o položaju stražnje klupe i naslona prtljažnik nudi maksimalni kapacitet od čak 675 litara. S preklopljenim naslonima dostupan je kapacitet od čak 1525 litara. U kombinaciji s opcijskim komfornim ključem moguće je otvaranje i zatvaranje poklopca prtljažnika pokretom stopala.

Inteligentno umrežen i potpuno digitalan.

Koncept rukovanja i prikazni koncept obiteljskog SUV-a potpuno su digitalni: Već u sklopu serijske opreme dostupni su MMI radio i digitalni kombinirani instrument s dijagonalom od 10,25″, kojim se može rukovati preko višenamjenskog upravljača. Kod opcijske vrhunske opreme MMI navigacije plus dodatni dodirni zaslon nudi veličinu od 10,1″ i visoku razinu udobnosti rukovanja zahvaljujući upravljanju prirodnim jezikom. Prikazi se pojavljuju na opcijskom Audi virtualnog kokpitu veličine 10,25″ tako da se svi podaci poput funkcija MMI sustava, brzine i broja okretaja izravno prikazuju u vašem vidnom polju, a prikaz k tomu možete konfigurirati u skladu sa svojim potrebama. Za jedinstven doživljaj zvuka pobrinut će se opcijski Bang & Olufsen Premium sound sustav.

Agilnost onroad i offroad: Vozna dinamika

Okretan u gradu, agilan na brzoj cesti, uravnotežen na autocesti – ovjes novog Audija Q3 nudi širok raspon. Tako se novi SUV opušteno suočava s neravninama – zahvaljujući također dužem međuosovinskom razmaku. Karakteristika novog Audija Q3 može se po želji promijeniti preko sustava vozne dinamike Audi drive select ovisno o situaciji u vožnji, uvjetima na cesti ili osobnim potrebama. On nudi šest profila – od naglašeno komfornog preko posebno učinkovitog do izrazito sportskog. Nakon što se aktivira pritiskom tipke, opcijski hold assist održavat će prethodno namještenu brzinu na strmoj nizbrdici. Promjer aluminijskih kotača tvrtke Audi Sport GmbH seže od 17″ odnosno 18″ – ovisno o varijanti vanjske opreme – sve do 20″.

Udobnost i sigurnost

Novi Audi Q3 očarava svojom opremom i kod sustava potpore. Istaknutu značajku predstavlja Adaptive drive assist koja je opcijski dostupna u kombinaciji s automatskim mjenjačem S tronic. Ona integrira funkcije Adaptive cruise controla i Lane departure warninga. Time pruža podršku vozaču kod uzdužnog i poprečnog vođenja, što predstavlja značajno povećanje razine udobnosti posebno na dugim dionicama.

Progresivna tehnologija svjetla

Glavna svjetla novog Audija Q3 uska su te se u obliku klina spajaju prema unutra. Dostupna su u trima različitim izvedbama, i to u sva tri slučaja s LED tehnologijom. Opcijski su, između ostalog, dostupna Audi Matrix LED glavna svjetla. Njihova izuzetno adaptivna raspodjela svjetla ne poboljšava samo osvjetljenje kolnika, već k tomu jamči veću sigurnost i udobnost. Progresivnu tehnologiju svjetla dodatno naglašavaju dinamični pokazivači smjera – također u stražnjem dijelu vozila.

Još izraženiji sportski duh: Model iz edicije

U trenutku uvođenja na tržište Audi nudi model iz edicije koji objedinjuje brojne dodatne funkcije. Za naglašeno sportski nastup pritom će se pobrinuti S line exterieur paket kod kojeg je pregršt detalja dodatno istaknuto bojom. Sportski ovjes, 20″ lakometalni naplatci i Matrix LED glavna svjetla također čine dio opreme. Audi prsteni u singleframe rešetci i naziv modela u stražnjem dijelu vozila ekskluzivno su izvedeni u crnoj boji. Kao vanjske boje dostupne su Puls narančasta Metallic i Chronos siva Metallic boja. U značajke unutrašnjosti ubrajaju se sportska sjedala sa specifičnim kontrastnim šavovima, višenamjenski upravljač ravan s donje strane, konturno / ambijentalno osvjetljenje i dekorativni umetci u aluminij optici. Elementi instrumentne ploče i nasloni za ruke u vratima izrađeni su od Alcantare. Novi Audi Q3 isporučivat će se od studenog 2018. godine u Njemačkoj i drugim europskim zemljama.