Sportski, svestran, snažan. Novi Audi SQ5 TDI.

Brz na autoputu, prikladan za svakodnevicu u gradu, agilan na terenu - doživite prednosti Audija SQ5 TDI. Unaprijeđeni pogonski koncept osigurava sportske vrijednosti vožnje, snažan okretni moment i još veću učinkovitost.

Audi SQ5 TDI grau Felgen Detailansicht
Audi SQ5 TDI grau Seitenansicht rechts
Audi SQ5 TDI grau Ansicht vorne seitlich
Audi SQ5 TDI grau Seitenansicht rechts
Audi SQ5 TDI grau Spiegel Detailansicht

Srž Audija SQ5 TDI

Snaga od 255 kW (347 KS) nastaje u dorađenom 3,0 V6 TDI motoru. Jedna od inovacija odnosi se na turbopunjač: električno pogonjeni kompresor, koji se opskrbljuje strujom iz 48-V glavne strujne mreže, pruža podršku turbopunjaču osobito u donjem području broja okretaja. Prednosti ćete osjetiti tijekom kretanja i pretjecanja jer je puni okretni moment (maksimalno 700 Nm) dostupan već malo iznad broja okretaja u praznom hodu. Većoj učinkovitosti pridonosi mildhybrid sustav. Ako pri brzini od 55 do 160 km/h maknete nogu s papučice gasa, sustav će ponovno dobivati energiju koju će pohraniti u bateriju i osloboditi primjerice radi osjetno bržeg pokretanja motora. Rezultat svih ovih noviteta su vrijednosti vožnje na razini sportskog automobila. Audi SQ5 TDI ubrzava od 0 do 100 km/h za 5,1 sekundu. Za prijenos snage do najveće brzine od 250 km/h pobrinut će se stalni pogon na sve kotače quattro te 8-stupanjski tiptronic s brzom i komfornom promjenom stupnjeva prijenosa.

Oštre linije

Vanjski izgled Audija SQ5 TDI impresionira neusporedivim stilom: ramena se linija proteže u obliku vala od poklopca motora preko kompletnog bočnog dijela sve do stražnjeg dijela vozila te pokazuje čvrst stav kada je dinamika u pitanju. U prednjem dijelu vozila posebno je upadljiva singleframe rešetka. Krovni spojler pobrinut će se za sportski završetak. Dizajn je, međutim, prisutan i u detaljima: kućište grijanog vanjskog zrcala s integriranim LED žmigavcem impresionira svojom aluminijskom optikom. Svojom omiljenom vanjskom bojom unijet ćete potpuno osobnu notu u Audi SQ5 TDI.

Dinamičan osjećaj u vožnji

Snažan poput SUV-a, agilan poput sportskog automobila - Audi SQ5 TDI pravi je svestrani talent. Serijski sportski ovjes s regulacijom amortizera niži je za 30 milimetara u odnosu na Audi Q5 sa standardnim ovjesom. Pomoću različitih modusa našeg serijskog dinamičnog sustava Audi drive select izravno ćete utjecati na iskustvo vožnje. Za veći komfor u vožnji odgovoran je i dinamični upravljač, primjerice tijekom vožnji zavojima i promjene voznog traka. Manju potrebu za okretanjem kola upravljača osjetit ćete osobito tijekom parkiranja. Audi SQ5 TDI serijski je opremljen 20" aluminijskim naplatcima, a opcijski vam na raspolaganju stoje i 21" kotači.

Sustavi potpore u pozadini

Naši opcijski sustavi potpora za vozača pridonijet će komfornom i učinkovitijem načinu vožnje. Kada primjerice promet na brzoj cesti nije gust, asistent za štedljivu vožnju predviđa situacije u prometu te vam ukazuje na to da možete započeti s postupkom kotrljanja vozila kojim štedite gorivo. Kada je promet usporen, adaptive cruise control s potporom kod prometnog zastoja može djelomično preuzeti upravljanje. Audi active lane assist pruža vam podršku pri zadržavanju vozila na voznom traku.

Elegantna, sportska, atraktivna

U unutrašnjosti modela Audi SQ5 TDI prevladavaju tamne nijanse. Izuzetno kvalitetni dekorativni umetci i opcijske plemenite aplikacije od drva naglašavaju elegantan ugođaj. Zauzmite mjesto na serijskim sportskim sjedalima za vozača i suvozača. Električno možete namjestiti visinu, uzdužni položaj sjedala i nagib sjedala te nagib naslona. Podignuti bočni dijelovi sjedala poboljšavaju vašu stabilnost tijekom vožnji zavojima. Opcijski dostupan panoramski stakleni krov pobrinut će se za ugodan ambijent osobito tijekom dužih vožnji. Iskoristite prednosti dobro osvijetljene unutrašnjosti s poboljšanom klimom u unutrašnjosti pomoću učinkovitog odzračivanja.

Inteligentna tehnologija svjetla

Odlučite se za progresivnu tehnologiju svjetla u Audiju SQ5 TDI s opcijskim Audi matrix LED prednjim svjetlima. Sustav kamera s LED izvorima svjetla i preciznom optikom automatski zaslanja vozila ispred i vozila iz suprotnog smjera. Sva ostala područja i dalje će biti potpuno osvijetljena. Audi matrix LED prednja svjetla impresioniraju i u pogledu dizajna: markantna signatura svjetala nudi visok stupanj prepoznatljivosti danju i noću

Vaš digitalni cockpit

Ovo bi u budućnosti mogao biti vaš kontrolni centar: višenamjenski upravljač omogućuje vam upravljanje Audi virtual kokpitom izravno ispred vas u vašem vidnom polju. Uz opcijski MMI navigacijski sustav plus s funkcijom MMI touch imate još jednu tehnologiju čije će funkcije olakšati vašu vožnju.

Fleksibilna upotreba

Bilo za odmor s cijelom obitelji ili veliku tjednu nabavu - zahvaljujući brojnim mogućnostima utovara Audi SQ5 TDI ispunjava mnoge svrhe. Volumen prtljažnika iznosi 510 litara, a s preklopljenim naslonom iskoristivi prostor za odlaganje povećat će se na 1510 litara.