Spremni za sportski izazov. Audi SQ5 TFSI.

Novi Audi SQ5 TFSI impresionira performansama koje oduzimaju dah, praktičnošću za svakodnevno korištenje kao i naprednom tehnologijom i opremom. Novorazvijeni 3,0-litarski V6 TFSI motor na raspolaganje stavlja 260 kW (354 ks) i katapultira Audi SQ5 TFSI za 5,4 sekunde od 0 do 100 km/h, i to uz markantan zvuk motora. Jasne konture, otvori za zrak specifični za S-modele u Titan mat crnoj boji i sportske letvice na vratima naglašavaju Q-dizajn i karakteristike S-modela.

Audi SQ5 TFSI multimedijska galerija

Prihvatite izazov.

V6 TFSI motor velike snage s 260 kW (354 ks) mobilizira maksimalni okretni moment od 500 Nm i za 5,4 sekunde ubrzava od 0 do 100 km/h. Maksimalna brzina iznosi 250 km/h. Podršku mu pružaju impresivna tehnološka rješenja: među ostalim se serijski pogon na sve kotače quattro opcijski isporučuje sa sportskim diferencijalom i sustavom adaptive air suspension specifičnim za S-modele. 8-stupanjski tiptronic mjenjač, koji brzo i komforno mijenja stupnjeve prijenosa, preuzima prijenos snage. A sve to kako bi Audi SQ5 TFSI i u zavojima kao i na neravnim cestama dao svoj maksimum.

Elegantan poput akrobata.

Dizajn Audija SQ5 TFSI sve je samo ne monoton. Markantni branici kao i otvori za zrak specifični za S-modele i difuzor sa rešetkom u obliku saća naglašavaju prednji i stražnji dio vozila. Rešetka hladnjaka specifična za S-modele svojim aluminijskm dvostrukim lamelama i ukrasnim elementima u Twilight mat sivoj boji ostavlja efektan dojam, dok aluminijska vanjska zrcala i letvice na vratima u boji vozila dodatno naglašavaju sportski izgled. Dvostazne dvostruke završne cijevi i crveni S-natpis jamče dinamičan nastup. V6-bedž na bočnom pragu već na prvi pogled naglašava snagu Audija SQ5 TFSI.

Dobrodošli u interijer.

Već na prvi pogled interijer impresionira infotainment opremom i visokokvalitetnom završnom obradom. Serijska je oprema podignuta na višu razinu: sportska sjedala u kombinaciji alcantare/kože s otisnutim slovom S i osvijetljene letvice na pragovima s natpisom S dio su serijske opreme jednako kao i trokrako sportsko kožno kolo upravljača s višenamjenskom funkcijom plus i amblemom S. Opcijski se isporučuju primjerice infotainment sustavi kao Audi virtual cockpit ili dizajnerski detalji kao ukrasni umetci u carbon atlas dizajnu. Uz to se trodijelna stražnja klupa plus može po želji namještati po dužini i po nagibu. Ovisno o položaju stražnje klupe prtljažnik nudi 500 do 610 litara obujma. S kompletno preklopljenim stražnjim naslonom na raspolaganju je maksimalno 1.550 litara. U serijsku opremu još spadaju 20-colni kotači od lijevanog aluminija u zvjezdastom dizajnu s 5 dvostrukih šipki, LED glavna svjetla i regulacija amortizera specifična za S modele.