Vorspung durch Technik

Audi Originalni dijelovi


Vorspung durch Technik ogleda se u svakom detalju: Audi Originalni dijelovi® pružaju mnoštvo prednosti u odnosu na druga rješenja. Oni su do savršenstva kompatibilni s Vašim Audijem i utjelovljuju neprikosnovenu Audi kvalitetu i sigurnost. Audi Originalni dijelovi® u ponudi su kao rezervni dijelovi, komponente za naknadnu ugradnju i kao Obnovljeni dijelovi zaduženi za očuvanje prirodnih bogatstava naše planete.

Audi Originalni dijelovi® Simbol kvalitete

Preko Audi Originalnih dijelova ® koristite rezervne dijelove savršeno ukomponovane s Vašim automobilom – upravo ova precizna kompatibilnost značajno skraćuje vrijeme ugradnje dijelova u servisnoj radionici. Audi Originalni dijelovi® dostupni su samo kod Vašeg ovlaštenog Audi partnera.

Kvalitet je zbir svih dijelova

Jer svaki pojedinačni dio ispunjava svoj zadatak, precizno i pouzdano. Audi Originalni dijelovi® nastaju paralelno s razvojem Vašeg Audi vozila– svi dijelovi međusobno su usklađeni. Dođe li npr. u seriji do unaprijeđenja proizvoda, to se automatski reflektuje i na Originalne dijelove®. Vaš Audi partner pruža Vam dvogodišnju garanciju na Originalne dijelove®.

Veliki broj dijelova raspoloživ je i u okviru Audi Originalnih Obnovljenih dijelova. Radi se alternativi koja čuva prirodne resurse Zemlje, koja ispunjava iste kvalitativne standarde kao i Audi Originalni (rezervni) dijelovi®.

 

aero-metlice-100211

Aero brisač stakla
Audi originalni aero-brisač s integrisanim spojlerom osigurava savršeni kvalitet brisanja vjetrobranskog stakla, pri svakoj brzini vožnje. Otklanja do 50% više vode i značajno smanjuje šumove vjetra, u poređenju sa konvencionalnim brisačem stakla.

05 keramikbremsscheiben

Kočioni disk
Kočioni disk je, osim kočionih obloga, dio sistema kočenja koji je najviše izložen habanju. Stoga njegove površine trenja uvijek trebaju biti u besprijekornom stanju. Zajedno s kočionom oblogom diskovi stvaraju tzv. kočioni moment, pri čemu se kinetička energija pretvara u toplotnu.

amortizeri-100211

Amortizeri
Za udobnost i sigurnost vožnje – Originalni Audi amortizer®.

svjecice-100211

Svjećice
Originalna svjećica “Laser-Platinum“ s dvostrukim elektrodama.

motor-100211

Grijači
Dizelaši su danas više nego ikada „in“. Savremeni dizelski motori nezamislivi su bez visokokvalitetnih komponenti.: grijači tokom hladnog starta dovode smjesu goriva i zraka na potrebnu temperaturu. Stoga pokretanje motora, posebno u zimskim uslovima, direktno ovisi o grijaču.

filteri-100211

Zračni filter, filter za prašinu i polen
Egzaktna usklađenost s motorom – zračni filter snabdijeva motor boljim zrakom. Njegov zadatak je apsorbovati nečistoće iz atmosfere (industrijska prašina, čestice ili prašina ceste), kako bi reducirao koncentraciju stranih tijela u usisnom zraku motora.

licht sicht 02

Svjetlost
U mnogim zemljama zakonska obaveza: komplet rezervnih sijalica omogućit će Vam brzu zamjenu neispravne sijalice – i poštedjeti Vas od plaćanja kazne za prometni prekršaj.

vidljivost-100211

Vidljivost
Dobra vidljivost: aero brisač s integrisanim spojlerom za izvanredan kvalitet brisanja stakla, u svim brzinama vožnje. Otklanja 50% više vode uz manji razvoj buke, u odnosu na konvencionalni brisač stakla.