Proizvodnja Audijevog crossover SUV modela Q8 započet će u Bratislavi 2018. godine

  • Audi Q4 kompaktni SUV počet će silaziti s proizvodnih traka u tvornici Győr od 2019. godine
  • Član upravnog odbora zadužen za proizvodnju, Prof. Dr. Hubert Waltl: "Veća konkurentnost u SUV segmentu"

Ingolstadt, 12. 04. 2017 - Audi će proširiti svoju ponudu s novim Q modelima i najavio je gdje će se proizvoditi: proizvodnja modela Audi Q8 započet će u Bratislavi (Slovačka) u 2018., a prvi Audi Q4 sići će s proizvodne trake u tvornici Győr (Mađarska) 2019. godine.

"Integrisat ćemo ova dva potpuno nova Q modela u postojeću proizvodnu mrežu te time povećati našu konkurentnost u ovom vrlo važnom segmentu," izjavio je član Upravnog odbora kompanije Audi zadužen za proizvodnju i logistiku, Prof. Dr. Hubert Waltl.

S modelom Audi Q8 ova marka će otvoriti novi segment za svoje top modele. Ovaj premium SUV sa stilom kupea kombinira veliku prostranost s emotivnim dizajnom i nudi najnovije tehnologije sustava pomoći, informacija i zabave. Audi će proizvodnju modela započeti u Bratislavi 2018. godine. Model Audi Q7 već se proizvodi u ovoj slovačkoj tvornici od 2005. godine. Trenutačno se tamo proizvodi druga generacija ovog velikog SUV modela, u S izvedbi i kao Q7 e-tron plug-in hibrid.

Proizvodnja modela Audi Q4 započet će 2019. u tvornici Audi Hungaria u gradu Győr. S ovim modelom Audi ulazi u segment kompaktnih SUV modela. Ovaj vrlo sportski Audi Q4 s tipičnom kupeovskom siluetom bit će pozicioniran između modela Audi Q3 i Q5. A od 2018., tvornica Audi Hungaria također će biti odgovorna za proizvodnju kompaktnog SUV modela Audi Q3 koji će se do tada nastaviti proizvoditi u gradu Martorell u Španiji.