Porsche Austria je sa markom Audi glavni sponzor i službeni partner za automobile ovog, širom svijeta najvećeg, sportskog pokreta za ljude sa intelektualnim poteškoćama. Pod motom "Heartbeat for the world" marka sa četiri prstena se osvrće na protekle dvije sedmice sa mnogim vrhuncima . "Zimske svjetske igre Specijalne olimpijade su za nas igre srca. Za marku Audi je bila velika cast podržati igre, kako bi zajedno slavili emocionalne momente sa atletičarkama i atletičarima ", rekao je Wilfried Weitgasser, direktor Porsche Austrija. 

Audi je na na raspolaganje dao sveukupno 145 vozila - 65 Audija i 80 VW privrednih vozila kako bi atletičare dovezli sigurno do ciljnih odredišta manifestacija. Sa partnerstvom Audi konsekventno nastavlja svoje dosadašnje aktivnosti u zimskom sportu. I start i ciljno područje profesionalno su opremljeni, da bi se mnogobrojnim atletičarkama i atletičarima kreirao dostojan okoliš. 

Emocionalna oproštajna proslava  

Pored Helene Fischer u Merkur Areni u Grazu nastupili su Rose May Alaba i Andreas Gabalier. Muzičku završnu tačku nastavila je Grace VanderWaal, koja je prethodne godine pobijedila na US-Castingshow "America's Got Talent". Pored plesnih koreografija, performansa umjetnika i akrobatskih tačaka u središtu pažnje je prije svega bilo predavanje zastave na Abu Dhabi, organizatora manifestacije narednih ljetnih igara 2019. godine. 

Prije nego se lagano ugasio "plamen nade " u Štajerskoj, još jednom se poklonilo motu svjetskih igara 2017., "Otkucaj srca za svijet", sa morem svijetlećih srca i velikim završnim vatrometom.