Audi je osvojio dvije ukupne nagrade na izboru  "Best Cars 2017". Audi A1 impresivan "mali automobil" od strane čitatelja časopisa "Auto motor und sport" u kategoriji "mala vozila", dok je Audi A3 osvojio titulu u "kompaktnoj klasi". Svečana dodjela nagrada održana je u Štutgartu.

Rupert Stadler, predsjednik Uprave AUDI AG kazao je: "Dvostruka pobjeda na 'Best Cars 2017" daje nam vjetar u leđa za novu godinu. Ovaj uspjeh pokazuje da oduševljenje našim modelima ne prestaje. To nas jača na našem putu u budućnost". " Dietmar Voggenreiter, direktor prodaje i marketinga u AUDI AG, dodaje: "A1 i A3 pružaju sve Audi vrline u kompaktnom format. Ovaj recept za uspjeh, oba modela vožnje kontinuirano podstiču snagu prodaje te očekujemo da će potražnja za premijum mobilnošću na gradskim ulicama u budućnosti nastaviti svoj rast. "

Ceremonija dodjele "auto motor und sport" održana je ove godine po 41. put. Čitaoci prestižnog časopisa glasali za svoje favorite u jedanaest kategorija i 378 modela.  20,7 posto čitatelja glasalo je u kategoriji "mali automobil" za Audi A1; sa 17,1 posto su doveli u "kompaktnoj klasi" Audi A3 do vrha. Osim toga, Audi Q7 je u kategoriji "Veliki SUV / SUV" sa 10,4 završio utrku na drugom mjestu. Treće mjesto u "srednjoj klasi" dobio je Audi A4, Audi A6 u "srednjoj klasi", u "Kabrio kategoriji" Audi R8 Spyder * I u kategoriji "kompaktni SUV / SUV" Audi Q2.