Audi A5 Sportback

Novi A5 Sportback objedinjuje dizajn coupéa i funkcionalnost Avanta. Naglašeno izvedena silueta s linijom ramena u karakterističnom obliku vala čini ga istinskim estetom. Pod lijepom vanjštinom ovaj model s petorim vratima oduševljava novorazvijenim voznim postrojem, snažnim pogonima te inovativnim infotainment i Connectivity rješenjima.

Značajke modela Audi A5 Sportback

Emocionalni oblici: Dizajn

 

Uravnotežene proporcije, sportski prednji dio i karakteristična linija ramena - Audi A5 Sportback istinski je esteta. Linija ramena u obliku vala već je kod prethodnog modela bila karakteristična značajka, a sada je izvedena još markantnije. Rešetka hladnjaka oblikovana je, ovisno o opremi, u decentnoj mat crnoj ili Twilight sivoj boji. Stražnji dio odlikuje se istaknutim vodoravnim i trodimenzionalnim linijama.

Serijska i dodatna oprema

 

Ukorak s vremenom: u područjima Connectivity i infotainment sustava opcijski su raspoloživi npr. Audi virtual cockpit s TFT zaslonom (12,3"), sound sustav Bang & Olufsen s 3D zvukom i sustav za zabavne sadržaje na stražnjim sjedalima Audi Rear Seat Entertainment. Za razliku od prethodnih modela, u ovome je modelu dodatno poboljšana i serijska oprema: dio serijske opreme između ostalog tvore i ksenonska glavna svjetla s LED svjetlima za dnevnu vožnju i LED stražnjim svjetlima, Audi MMI Radio plus sa 7" zaslonom u boji, višenamjenski kožni upravljač s 3 kraka, sustav za dinamiku vožnje Audi drive select te sustav potpore Audi pre sense city.

Audi Matrix LED glavna svjetla u novom dizajnu

 

Precizno oblikovana glavna svjetla savršeno su usklađena s vodoravnim linijama prednjeg dijela vozila. Audi Matrix LED glavna svjetla raspoloživa su kao dio vrhunske opreme. Njihova nova svjetlosna signatura izvedena je u karakterističnom i fokusiranom izgledu s četiri oka, a također podsjeća na prvi model quattro.

Dinamika vožnje

 

Baš kao kod modela A5 Coupé, za TFSI i TDI 4-cilindarske motore s ručnim mjenjačem raspoloživ je novi pogon na sve kotače quattro s ultra tehnologijom. Zahvaljujući poboljšanoj učinkovitosti, kod ovog sustava nema nikakvih razlika s permanentnim sustavima za vožnju u pogledu na trakciju i dinamiku vožnje. Novorazvijeni pogon djeluje prediktivno te prilagođava raspodjelu okretnih momenata načinu vožnje. Kod svih motora sa sustavima S tronic i tiptronic k tomu je integriran permanentni pogon na sve kotače quattro.

Motori sa sportskom učinkovitošću

 

Snaga TDI i TFSI motora kod modela A5 Sportback iznosi između 140 kW (190 KS) i 210 kW (286 KS). Bez obzira je li riječ o 6-stupanjskom ručnom, 7-stupanjskom S tronic ili 8-stupanjskom tiptronic mjenjaču, kombinaciji s pogonom na prednje kotače ili quattro pogonom - u novome Audiju A5 Sportback svaka izvedba motora ima posebno prilagođenu tehnologiju kako bi na cesti mogla razviti svoj puni potencijal.

 

Novi Audi A5 Sportback...

... usporedba

Sedam godina od trenutka rođenja modela A5 Sportback na startnoj se poziciji nalazi nova modelska verzija. S dužinom od 4733 milimetra, međuosovinskim razmakom od 2824 milimetra, širinom od 1843 milimetra i visinom od 1386 milimetara pokazat će svoje sportske proporcije. Ukupna je težina smanjena za do 85 kilograma te bez vozača iznosi 1470 kilograma. Prtljažnik je jedan od najboljih izdanaka svoje klase: s preklopljenom stražnjom klupom za utovar na raspolaganju stoji do 1300 litara.

 
 
 
 

Kvalitetnije - varijante opreme

U vašemu Audiju zauzimat ćete posebno mjesto. Na prednjim i stražnjim sjedalima itekako se osjeća ekskluzivna udobnost: zahvaljujući kvalitetnim materijalima i prvorazrednoj obradi. Bez obzira na to odlučite li se za sportska sjedala s presvlakama od tkanine odn. kože i stabilnom bočnom potporom ili ipak preferirate S sportska sjedala s prošivanjem u obliku rombova: ovdje ćete sjediti na pravom mjestu.

 
 
 

Panoramski stakleni krov

Opcijski panoramski stakleni krov može se u potpunosti otvoriti i na taj način stvara unutrašnjost ispunjenu svjetlom.

 

Sound sustav Bang & Olufsen

Opcijski sound sustav Bang & Olufsen s 3D zvukom sa sobom donosi fascinantnu inovaciju: zvuk koji sadrži prostornu dimenziju visine.

 

Ambijentalno osvjetljenje

Po želji će ambijentalno osvjetljenje u interijeru stvoriti prikladan ugođaj zahvaljujući 30 namjestivim tonovima boja.