Novi Audi A5 Coupe

Sportski karakter i elegancija. Novi Audi A5 Coupé postavlja standarde. Formalni dizajn je modernizovan i unapređen. Redizajniran prednji dio sa Audi Matrix LED-svjetlima dodaje dinamiku modelu. Tehnički, sport kupe je perfektan. Pored oblika, Audi A5 dolazi sa potpuno novom šasijom, tehnologijom visokih performansi i inovativnim infotainment sistemom i sistemima asistencije.

 

Audi A5 Coupé galerija

 
 

Istaknuti detaljiAudi A5 Coupé

 

Simbioza elegancije i sportskog duha:Dizajn

 

Audi A5 Coupé se poigrava proporcijama klasičnih kupea. Dizajnerski elementi njegovog prethodnika su sada zaoštreni, npr. bočna kontura u ramenom pojasu je talasasta u tri dimenzije. Prednja rešetka je sada ravnija sa naglašenijom atletskom konturom. Porporcije su uravnotežene a poklopac motora, međuosovinsko rastojanje i kratki prepusti naglašavaju sportski karakter novog modeal Audi A5 Coupé.

 

Dodatna oprema

 

Opcioni Audi virtual cockpitje tako inovativan. Navigacija, telefon, muzika, Audi connect i uputstva sistema podrške prikazuju se na 12,3" LCD-displeju izuzetne oštrine direktno ispred vozača. Na zahtev Audi smatrphone interfejs biće obogaćen Google i Apple mogućnostima. Ceo MMI sistem koristi logiku današnjih pametnih telefona sa unapređenim sistemom tekstualne pretrage. Novi, prirodniji način uključuje mogućnost prepoznavanja glasa i jezika, npr. "I want to call Peter". 3D zvuk Bang & Olufsen sistema stvara jedinstveno iskustvo.

 

Sportski-efikasni motori

 

TDI i TFSI motori od 140 kW (190 KS) i 210 kW (286 KS). Svi motori su sada snažniji i efikasniji nego prethodni a među njima posebno 3.0 TDI sa šesct cilindara.

 

Dinamična vožnja

 

Snažan i efikasan kao i obično: mogućnost izbora nove quattro ultra tehnologije koja se može kombinovati sa manuelnim menjačem TFSI i TDI motorima sa četiri cilindra. Optimizovana efikasnost može se osetiti u dinamici bez razlike u odnosu na permanentne siteme. Quattro ultra tehnologija donosi sve prednosti pogona na prednjim točkovima kada uslovi za vožnju ne zahtevaju pogon na svim točkovima. Par spojnica odvaja zadnje točkove i otvara integrisanu posebnu spojnicu. Inteligentni sistem pogona na svim točkovima aktivira se unapred zahvaljujući informacijama koje dobija preko brojnih senzora i stalnog praćenja voznih uslova. Opciono Audi nudi i oslanjanje sa regulaciom amotrizera koje je integrisano kroz sistem Drive select. Na taj način omogućen je izbor osnovnih karakteristika kroz nekoliko nivoa. 

 

Audi Matrix LED-prednja svetla novi dizajn

 

Opciona Audi Matrix LED-prednja svetla skreću pažnju i postavljaju akcenat na spoljašnjost modela A5 Coupé. Nije samo dizajn, već Matrix LED-prednja svetla obezbeđuju veću bezbednost pojedinačnom kontrolom intenziteta individualnih LED svetala. Preticanje i mimoilaženje sa drugim vozilima puno je lakše sa ovim inovativnim rešenjem.

 

Neobičniji, sportski, markantniji

U novom A5 Coupé imate dovoljno prostora za vlastite ideje. Individualizirajte na primjer izvedbe sport i dizajn. Sa linijom A5 dizajn postavljate elegantne akcente, između ostalog sa rešetkom u titan crnoj boji sa hromiranim lamelama i dodatnim različitostima u unutrašnjosti vozila. Audi dizajn naročito nudi posebne materijale i boje za unutrašnjost vozila. Linijae A5 sport postavlja težište na dinamiku, na primjer sa hromiranim nastavcima ispušne cijevi, difuzorom lakiranim u boju vozila ili opcionalnim S line sportskim paketom.