Snažno prema naprijed.

Mišićav izgled: dinamična kontura krova naglašava atletski karakter ovog modela s 5 vrata. Markantna tornado linija uzduž ruba prozora i dinamična linija iznad pragova definiraju njegovu vitku stranu. Pogled na stražnji dio vozila s novim trodimenzionalnim stražnjim svjetlima, jasno istaknutim linijama i širokim difuzorom govore jasnim jezikom. Dodatnu značajku čini Audi virtual cockpit koji je prvi puta dostupan u kompaktnoj klasi. Otkrijte brojna lica napretka.

 

Upoznajte Audi A3 Sportback

 
 

Značajke Audija A3 Sportback

 

Audi virtual cockpit

 

Više od predviđanja: sa sustavom Audi virtual cockpit u Vašem vidnom polju uvijek ćete imati sve relevantne informacije. Na 12,3" zaslonu moguće je odabrati dva modusa prikaza: u klasičnom će prikazu instrumenti izgledati jednako veliko kao kod uobičajenog, analognog prikaza, dok infotainment modus u prvi plan stavlja središnji prozor na kojem se primjerice nalazi navigacijska karta.

 

Audi Matrix LED glavna svjetla

 

Noć postaje dan: Audi Matrix LED glavna svjetla, dostupna kao dodatna opema, osiguravaju svijetlo i homogeno osvjetljavanje kolnika. Pojedine svjetleće diode se ovisno o situaciji uključuju ili isključuju te u svakom trenutku jamče precizno osvjetljenje. LED diode se osim toga mogu prigušivati u 64 stupnja. Prometni znakovi se ciljano osvjetljavaju smanjenim intenzitetom svjetla da ne zaslijepe vozača.  Dinamični pokazivači smjera uključeni su u opremu i u stražnjem dijelu vozila.

 

Oprema u Audiju A3 Sportback

 

Proširenom serijskom opremom Audi A3 Sportback iznova postavlja nova mjerila: Xenon plus glavna svjetla koja uključuju svjetlo za sve vremenske uvjete s novom, markantnom grafikom, bluetooth sučeljem i MMI Radio sustavom i 7" zaslonom dio su serijske opreme.

 

Sustavi potpore

 

Velik broj sustava potpore za vozača podiže ljestvicu u kompaktnoj klasi: primjerice potpora za nadzor bočnog prometa straga, koja upozorava na mogući rizik od sudara prilikom izlaska iz parkirnog mjesta. Potpora kod prometnog zastoja, koja radi u kombinaciji sa sustavom Audi adaptive cruise control s funkcijom Stop&Go, također predstavlja novitet u ponudi obitelji modela A3. Ovaj opcijski sustav održava razmak od vozila ispred. Ako se kombinira sa sustavom S tronic, nakon kratkog mirovanja vozila uslijedit će automatsko kretanje. Još jedan novitet za obitelj modela A3 predstavlja potpora za hitne slučajeve. Ako se unatoč upozorenjima ne prepozna vozačeva aktivnost u pogledu upravljanja, sustav će pokrenuti kočenje sve dok se vozilo sigurno ne zaustavi.

 

Motori

 

Svi motori oduševljavaju agilnom vožnjom i istovremeno visokom učinkovitošću. Raspon snage seže od 85 kW (116 KS) kod 1.6 TDI motora do 140 kW (190 KS) kod 2.0 TFSI motora. Dostupna su tri benzinska i tri dizelska motora. S 1.0 TFSI motorom prvi puta je u A3 obitelji u ponudi trocilindarski motor. Ovaj kompaktni motor razvija snagu od 85 kW (116 KS) i okretni moment od 200 Nm između 2000 i 3500 okretaja u minuti.

Oprema Vašeg Audija A3 Sportback

Vaš Audi A3 Sportback možete konfigurirati potpuno u skladu s Vašim željama. To će Vam omogućiti različiti opsezi opreme. Pružite mu sportski izgled ili dodatno naglasite dizajn. I to u različitim nijansama. Sve ovisi o Vama. Bez obzira na to što ćete se odlučiti - svaka od novih linija opreme pretvorit će vožnju u Vašem Audiju A3 Sportback u poseban doživljaj. S linijom A3 sport pokazat ćete svoju sportsku stranu detaljima koji na impresivan način naglašavaju temperament Vašeg Audija A3 Sportback. S linijom A3 design postavljate markantne akcente koji individualno odražavaju Vašu osobnost.

 
 

Paketi sportske opreme S line

Paketima S line naglasit ćete sportski karakter Vašeg Audija A3 Sportback. Istaknite primjerice dinamične linije, unutrašnjosti vozila pružite još veću ekspresivnost ili definirajte još izraženije sportske karakteristike voznog ovjesa za još veću dinamiku u vožnji. I pretvorite Vaš Audi u pravog atletičara, primjerice krovnim rubnim spojlerom S line i osvijetljenim prednjim ulaznim letvicama s natpisom S.