Nova interpretacija dizajna.Prvi potpuno električni Sportback marke Audi.

Pogon na sve kotače quattro, snaga do 300 kW (408 KS) i doseg do 446 kilometara – pripremite se na zabavu u vožnji i pozitivne vibracije. Novi Audi e-tron Sportback objedinjuje čiste emocije i dizajn coupéa u novoj interpretaciji.

Preteča estetike

Novi Audi e-tron Sportback očarava svojom sportskom elegancijom. Atletski elementi dizajna na pragu omogućuju vidljivost niskog položaja ugradnje baterije te stvaraju vizualno težište. U prednjem dijelu vozila posebno se ističe velika singleframe rešetka u dizajnu oktogona s okomitim prečkama. Lagano padajuća linija krova u stražnjem dijelu vozila nepogrešiv je znak da se radi o Sportbacku.

Elektrificirajuće performanse

Potpuno električni pogonski sustav Audija e-tron Sportback ima po jedan elektromotor na prednjoj i stražnjoj osovini s ukupnom snagom (kombinirana potrošnja struje u kWh/100 km: 21,6-26,3 (WLTP); 20,6-23,9 (NEFZ); kombinirane emisije CO₂ u g/km: 0) od čak 300 kW (408 KS). Maksimalni okretni moment od čak 664 Nm omogućuje spontano kretanje bez usporavanja. Ubrzanje vozila od 0 do 100 km/h u modusu Boost moguće je za 5,7 sekundi, dok njegova najveća brzina iznosi 200 km/h.

Dolazak na odredišta

Za veliki doseg Audija e-tron Sportback od čak 446 kilometara uglavnom je zaslužna visokonaponska baterija s kapacitetom od 95 kWh (bruto). Tomu pridonosi i rekuperacija, tj. povrat energije: tijekom više od 90 posto usporavanja Audi e-tron Sportback provodi rekuperaciju isključivo preko svog e-motora.

Inspirativno jednostavan

Zahvaljujući brojnim mogućnostima punjenja Audi e-tron Sportback prikladan je za svakodnevicu bez ikakvih ograničenja. Kod kuće vam nudimo inovativnu mogućnost punjenja zahvaljujući sustavu punjenja e-tron connect³, a dok putujete strujom se možete opskrbiti na javnim punionicama u sklopu usluge punjenja e-tron.

Imate još pitanja?

Kako mogu povećati svoj doseg?

  1. Vozite na način da predviđate situacije u vožnji i pazite na brzinu.
  2. Upotrebljavajte drive select modus “efficiency” koji je namijenjen posebno štedljivoj vožnji.
  3. Pazite na nivo vozila. Smanjite otpor zraka na način da smanjite visinu vozila pomoću Audi drive select modusa “Sport” ili “efficiency”.
  4. Obratite pažnju na sporedna trošila kao što su klimatizacija, radiouređaj, glavna svjetla i grijano stražnje staklo. Ona također upotrebljavaju energiju iz baterije.
  5. Izbjegavajte vožnju s dogradnim dijelovima kao što su krovni nosači prtljage kada to nije potrebno.
  6. Povećajte tlak zraka u gumama na ECO vrijednost.
  7. Upotrebljavajte pretkondicioniranje (programiranje vremena polaska) kada je vozilo još spojeno na punjač.
  8. Upotrebljavajte modus “Range” (produljenje dosega)..

Zašto na agregatu za punjenje od 22 kW mogu puniti sa samo 11 kW?

U vozilu je trenutačno ugrađen On Bord Charger (OBC) s 11 kW. Dodatni OBC uskoro će biti u ponudi kao opcija uz plaćanje. S dva OBC-a moguće je punjenje s 22 kW. S istosmjernom strujom (DC) Audi e-tron Sportback se puni s čak 150 kW u sklopu serijske opreme.

Kakvu garanciju za baterije nudi AUDI AG? Je li moguće popraviti bateriju?

Za visokonaponske baterije novih vozila AUDI AG odobrava garanciju od 8 godina odnosno 160 000 kilometara. Garancija pokriva sve nedostatke u pogledu materijala i izrade (proizvodnje). Da, VN bateriju može popraviti školovano osoblje (stručnjaci za visokonaponske sustave).