Električan i brz. Audi e-tron S.

Vožnja u novodizajniranom, potpuno električnom Audiju e-tron S fascinira dinamikom koju može ponuditi isključivo snažni električni pogon. Zahvaljujući izuzetno spontanoj reakciji papučice gasa, Audi e-tron S gotovo nečujno ubrzava od 0 do 100 km/h za 4,5 sekundi. Njegov doseg od 364 km s jednim punjenjem u WLTP ciklusu jednako je impresivan kao i izvrsna agilnost i trakcija.

Senzacionalna snaga

Audi e-tron S opremljen je s tri elektromotora, od kojih su dva smještena straga. Treći motor u prednjem dijelu po potrebi će se izuzetno brzo aktivirati, pružajući još veću snagu – ili će se prediktivno uključiti na skliskoj cesti i pri brzoj vožnji zavojima. Sveukupno, vozilo ima maksimalnu sistemsku snagu od 370 kW (503 KS, kombinirana potrošnja struje u kWh/100 km: 28,2 (Novi europski ciklus vožnje); 26,8 – 28,4 (WLTP); kombinirane emisije CO₂ u g/km: 0).

E-volucijski pogon

Električni Torque Vectoring Audija e-tron S poboljšat će svaku vašu vožnju. Uživajte u sportskom upravljanju, većoj dinamici i posebnoj kontroli na gotovo svakoj podlozi i u gotovo svim vremenskim uvjetima. Senzori neprestano nadgledaju situaciju u vožnji i raspodjeljuju pogonsku silu između dvaju stražnjih kotača, uzimajući u obzir osobni stil vožnje. Sustav osim toga osigurava selektivnu regulaciju pogonskog momenta po kotačima: tako se prednji kotač s unutrašnje strane zavoja po potrebi usporava gotovo neprimjetno, što sprječava proklizavanje i omogućuje još agilnije i neutralnije upravljanje.

Performanse za oči

Audi e-tron S na prvi pogled otkriva svoj dinamički potencijal: s prepoznatljivim prednjim branikom, rubovima kućišta kotača proširenima za 23 mm i difuzorskim umetkom koji se u stražnjem braniku proteže gotovo cijelom širinom stražnjeg dijela vozila. Elementi srebrne boje ciljano naglašavaju vozilo – od profila prednjeg branika preko singleframe rešetke sve do difuzorskog umetka.

Brzo i opušteno punjenje

Ne samo da možete brzo voziti Audi e-tron S već ga možete i brzo napuniti. Potpuno jednostavno kod kuće uz kompaktni sustav punjenja e-tron ili na putu na čak 150 000 javnih stanica za punjenje u Europi zahvaljujući usluzi punjenja e-tron. Na agregatima za brzo punjenje (eng. High Power Charging) model e-tron S napunit će se od 5 % do 80 % za otprilike pola sata. U kombinaciji s modernim sustavom rekuperacija, potpuno električni SUV može postići doseg do čak 364 km s jednim punjenjem u WLTP ciklusu.