Audi Sport.Rođen na stazi, stvoren za cestu.

Pod markom Audi Sport tvrtka Audi objedinjuje svoju sportsku kompetenciju. Bez obzira na to je li riječ o modelima tvorničkog motosporta, rekreativnog motosporta za kupce ili o našim modelima visokih performansi – adrenalin se nigdje drugdje ne oslobađa tolikom brzinom. Audi Sport upotrebljava kompetenciju stečenu u motosportu kako bi inovativne tehnologije usmjerio u serijsku primjenu. Jedinstvena strast – za izvrsnu dinamiku. U marki Audi Sport stapaju se najemocionalnije discipline – počevši od modela R i RS linije preko rekreativnog motosporta za kupce pa sve do tvorničkog motosporta.

Audi Sport modeli

Rođeni u motosportu. Iskušani pod ekstremnim uvjetima. I spremni za serijsku proizvodnju: Audi R8 i sva Audi RS vozila. Spoj iznimne snage, suverene estetike i kontrole proizašao je iz motosporta. Rezultat: strojevi visokih performansi s dozvolom za cestovni promet. Dostojni da se na njima istakne karakteristični RS romb.

Rekreativni motosport za kupce i kup marki

Audi se od 2009. angažira u međunarodnom GT3 trkaćem sportu. Audi R8 LMS bio je prvo trkaće vozilo koje je ciljano razvijeno za timove kupaca. S novim Audijem RS 3 LMS marka Audi Sport k tomu razvija novo trkaće vozilo za i dalje mladu TCR kategoriju.

Audi Sport TT Cup savršeni je početni model za ulazak u svijet motosporta marke Audi.

Tvornički motosport

DTM je jedina trkaća serija na svijetu u kojoj startnu poziciju zauzimaju isključivo tvornički timovi. Marke Audi, BMW i Mercedes-Benz upotrijebila je ukupno 18 automobila u sezoni 2017. Već je u svojoj prvoj godini održavanja utrka FIA Formula E postala pravim uspješnim modelom među obožavateljima i vozačima utrka. Audi se od sada intenzivnije angažira u prvoj trkaćoj seriji na svijetu za trkaća vozila na isključivo električni pogon i podržava tim Formule E ABT Schaeffler Audi Sport.

Audi Sport multimedijska galerija