quattro®Stalan pogon na sve kotače quattro®.

35 godina quattro pogona znači 35 godina napretka kroz tehniku. Od legendarnog prvobitnog quattro pogona preko brojnih uspjeha u motosportu sve do najnovijih stupnjeva razvoja kao što su quattro pogon sa samoblokirajućim središnjim diferencijalom i upravljanjem momentom selektivno po kotaču te sportski diferencijal: stalan pogon na sve kotače quattro pravi je pobjednik, koji svoju priču o uspjehu nastavlja dosljedno pisati.

Princip je jednostavan, rezultat fascinantan. quattro stalno raspodjeljuje pogonsku snagu na sva četiri kotača. Rezultat su osjetno veća trakcija, bolje ubrzanje, izvrsna stabilnost u zavojima i vožnji te izvanredna dinamika u vožnji.

Zahvaljujući tome, quattro je postao inovativan pogon na gotovo svim podlogama. Od debija prvog quattro pogona sve do danas ponuđen je širok spektar inovacija i tehnologija. Već preko 30 godina Audi se ubraja u tehnološki vodeće proizvođače automobila kada je u pitanju pogon na sve kotače te je bio jedan od mjerodavnih preteča ovog pogona. A razvoj se nastavlja. Na samom vrhu tehnologije pogona na sve kotače nalaze se tri varijante quattro pogona:

  • stalan pogon na sve kotače quattro
  • stalan pogon na sve kotače quattro sa samoblokirajućim središnjim diferencijalom (kod vozila sa S tronicom) odnosno sa samoblokirajućim središnjim diferencijalom i upravljanjem momentom selektivno po kotaču
  • quattro sa sportskim diferencijalom

quattro pogoni dostupni su za sve serije modela Audi.