Dobro došli u budućnost.Novi Audi A8

Napredak je naše obećanje. Nikada do sada nismo ga uspjeli toliko kompleksno i sveobuhvatno ispuniti kao s novim Audijem A8. S njim započinje novi dizajn, nova ideja rukovanja, nova razina kvalitete. Novi Audi A8 predstavlja budućnost luksuzne klase.

Vaši novi sustavi potpore

U Audiju A8 možete biti potpuno opušteni. Naime, s njim raspolažete dosad jedinstvenim obiljem umreženih sustava. Ova inteligentna kombinacija senzora i algoritama podršku će vam pružiti od autoceste sve do parkirališta – u gotovo svakoj situaciji u vožnji te će vaše putovanje učiniti još ugodnijim, suverenijim i sigurnijim. Čak 41 sustav potpore prepoznaje i analizira aktualno okruženje tijekom vožnje, po potrebi vam dostavlja dodatne informacije te postupno intervenira u slučaju da vam prijeti kritična situacija. S ovom opsežnom opremom uspjeli smo učiniti presudan korak u smjeru autonomne vožnje.

Elegancija u novom svjetlu

Paket višebojnog konturnog/ambijentalnog osvjetljenja inscenira unutrašnjost pomoću preciznih svjetlosnih vodiča. Dizajn unutrašnjosti je naglašen i dodatno je povećana njegova vrijednost.

Veličina u svakom detalju

Neovisno o tome vozite li se kraćom ili dužom dionicom: kod Audija A8 možete biti sigurni da ćete do svog odredišta uvijek stići opušteni. Za to će se pobrinuti brojna oprema koja će sa svojim posebno komfornim rukovanjem ispuniti čak i najveće zahtjeve – prije, tijekom i nakon vožnje. Audi A8 povećava zadovoljstvo u vožnji tipično za Audi pružajući vam užitak osobnog vozača. Putnici koji sjede na udobnim sjedalima u stražnjem dijelu vozila uživat će u izuzetnoj prostranosti koja je još jednom osjetno porasla u usporedbi s prethodnim modelom.

Dok aktivna tehnologija ovjesa u svakoj situaciji u vožnji nudi neograničeno komforno i dinamično iskustvo vožnje, ambijentalni dizajn svjetala te inovativne komforne i zabavne funkcije jamče opušteni užitak u putovanju na najvišoj razini. Ni na jednom drugom mjestu vjerojatno se nećete uspjeti toliko dobro opustiti tijekom putovanja kao na sjedalu Audija A8. Ono putniku koji sjedi straga desno nudi maksimalan komfor sjedenja zahvaljujući raznovrsnim mogućnostima namještanja, opcijskoj funkciji masaže te osloncu za noge za posebno ugodan položaj mirovanja. Suvozačevo se sjedalo može osim toga u velikoj mjeri električki pomaknuti prema naprijed, dok se njegov leđni naslon može preklopiti prema naprijed za maksimalni slobodni prostor za noge. Masaža za noge na osloncu za noge i Rear Seat Entertainment (Audi tableti) savršeno upotpunjuju utočište u stražnjem dijelu Audija A8.

Užitak sa svakim udisajem

Paket kvalitete zraka ispunit će cijelu unutrašnjost vozila decentnim i ugodnim mirisom jednim pritiskom gumba. Ukupno su na raspolaganju dva različita mirisa posebno kreirana za novi Audi A8. Intenzitet mirisa može se regulirati u tri stupnja. Aktivacija se provodi preko MMI sustava. Istovremeno se širenjem mirisa u unutrašnjosti filtrira vanjski zrak i time učinkovito čisti. K tomu se putem ionizacije osjetno poboljšava kvaliteta zraka.

Nedvojbeno više

Urediti sve potpuno u skladu s vlastitom osobnošću – to je istinski luksuz. A on postaje stvarnost s novim programom Audi exclusive ponude. Zahvaljujući njemu Audi A8 postat će utočištem koje će u mnogim pogledima odraziti vašu osobnost. Kompleksna obrada kože i drva u potpunosti posjeduje karakter ručne izrade te omogućuje izvanredan doživljaj komfora zahvaljujući zahtjevnim postupcima obrade. Novi program Audi exclusive ponude pružit će vašim idejama više prostora no ikada. Od krovne obloge do podne prostirke, od dekorativnih umetaka preko letvica u pragovima sve do spremnika za hlađenje u stražnjem dijelu vozila – Audi A8 postupno će postajati dio vas.

Oblik i funkcija – sljedeći korak

Zahvaljujući dosljednoj primjeni dodirnih zaslona s haptičkom reakcijom uz istovremeno smanjenje količine uobičajenih prekidača/tipki za rukovanje doživjet ćete potpuno novo iskustvo rukovanja. Time će rukovanje infotainment sustavom najnovije generacije postati još intuitivnijim. S instrumentnom pločom orijentiranom prema vozaču cockpit djeluje još modernije i elegantnije.

Osjetite razliku

Dizajn elemenata za rukovanje u Audiju A8 kompleksnije no ikada prati ideju o ujednačenosti. To omogućuje dosljedna primjena dodirnih zaslona koji čitav niz funkcionalnosti svode na minimalističko sučelje. Rukovanje ovim sučeljem u potpunosti je intuitivno: dodirom i povlačenjem prsta preko zaslona s lakoćom ćete doći do željenog sadržaja. Kada odaberete funkciju, uslijedit će haptička i akustična reakcija. Skoro kao pritisak na tipku – samo osjetno bolje. Brojnim se funkcijama k tomu može upravljati u potpunosti bez ruku: s glasovnim asistentom prvi puta postaje moguće rukovanje pomoću govornih naredbi koje se ne temelji na definiranim pojmovima već na svakodnevnim dijalozima.

Kvadratura kruga

Audi MMI uveo je revoluciju u korisničko iskustvo. On je simbol intuitivne jasnoće i nesvakidašnje kvalitete senzora. Nova generacija također se temelji na ovim vrijednostima koje dosljedno prenosi u digitalni oblik te istovremeno iznenađuje s još preciznijim detaljima. Kartografski podaci koji su u svakom trenutku dinamično aktualizirani omogućuju primjerice navigaciju s topografskim prikazom te proširuju 3D modele gradova kako bi vas još preciznije doveli do vašeg odredišta. MMI touch Response sada se prije svega može prilagoditi vašim željama i navikama, a to je sljedeća faza revolucije: ovaj sustav možete prilagoditi svojim osobnim preferencijama, pohraniti vlastite postavke i na taj način svoj A8 učiniti još individualnijim.

Opustite se i upravljajte

Kao putnik u stražnjem dijelu modela A8 po želji možete imati potpunu kontrolu nad svim komfornim i zabavnim funkcijama. Rear Seat Remote je tablet sa zaslonom HD rezolucije koji je umrežen s raznim mogućnostima unutrašnjosti vozila te koji se može koristiti i kao telefon.