Inteligentno primijenjena inteligencija

Budućnost je ovdje i sada: Spoj savršeno usklađenih senzora, kamera, radarskih i ultrazvučnih tehnologija te laserskog skenera prepoznaje i analizira trenutačnu situaciju u vožnji, pruža vam potporu kada to želite i intervenira kada nema drugog rješenja. Pratite nas na putu u doživljaj autonomne vožnje kako biste se već sutra vozili tim putem.

Opremljen odgovorima na pitanja iz nove epohe. Spreman za polazak u eru autonomne vožnje. Audi AI potpora za parkiranje u garaži omogućuje vam parkiranje i izlazak vozila iz parkirnih mjesta u garaži pomoću smartphonea, a da pritom ne morate sjediti u vozilu. S Audi AI ParkPilotom vaše će vozilo samostalno manevrirati tijekom parkiranja, čak i u najmanjim parkirnim mjestima

Tehnološki to je moguće već danas, a ubrzo će biti i zakonski: Uvođenje autonomnih sustava potpore zahtijeva jasne zakonske okvire u pojedinim zemljama i specifične prilagodbe i ispitivanja sustava. Iz tih se razloga Audi AI ParkPilot i Audi AI potpora za parkiranje u garaži uvode korak po korak i ovisno o zakonskim odredbama.

ParkPilot i potpora za parkiranje u garaži dio su paketa sustava potpore Park assist, jednog od ukupno tri paketa. Paket sustava potpore City assist package sadrži između ostalog novu potporu Crossing assist koji nadzire vozila koja sijeku putanju vašeg vozila na križanjima i koja vizualno, akustički i po potrebi kratkim kočionim trzajem upozorava vozača u kritičnim situacijama. Također u paketu: Exit warning koje vozača i putnike upozorava tijekom izlaska iz vozila ako se straga približavaju drugi sudionici u prometu. U paketu sustava potpore Adaptive drive assist sadržan je između ostalog Adaptive cruise control koji uključujući potporu kod prometnog zastoja i sustav potpore za prolaz kroz zonu radova koji će vas osjetno rasteretiti primjerice tijekom usporenog prometa ili promjene voznog traka. Potpora za učinkovitu vožnju podupire ekonomičan način vožnje. Iza opsežnih sustava potpore krije se vrhunski modul marke Audi: središnji upravljački uređaj potpore za vozača zFAS. On permanentno izračunava detaljnu sliku okruženja na temelju fuzije senzorskih podataka. Ovisno o opremi komplet senzora obuhvaća najviše šest radarskih senzora, pet kamera, dvanaest ultrazvučnih senzora i laserski skener – još jedan veliki novitet.

Kuka za vuču prikolice sa asistentom upravljanja

Napredna vožnja unatrag: S kukom za vuču prikolice sa asistentom upravljanja manevriranje će biti lakše no ikada. Neovisno o tome je li riječ o kamp prikolici ili prikolici za brod – sve što morate učiniti je oprezno dodavati gas i namjestiti približni kut pod kojim želite voziti unatrag. Potpora za manevriranje prikolicom umjesto vas preuzima upravljanje, zadržava prikolicu u voznom traku i osigurava potrebnu stabilnost tijekom ravne vožnje unatrag. Jednostavno, brzo i sigurno.

Revolucionarna jačina osvjetljenja i ekspresivan pogled.

Opcijska HD Matrix LED prednja svjetla s dinamičnim pokazivačima smjera impresioniraju na dva načina. S jedne strane vozaču nude optimalno osvjetljenje ceste, a da pritom ne zasljepljuju promet iz suprotnog smjera. S druge strane modelu A6 Avant vizualno pružaju dojam maksimalne širine zahvaljujući težištu karakterističnih svjetlećih segmenata koje je pomaknuto prema van.

HD Matrix LED prednja svjetla

Po želji dostupna HD Matrix LED prednja svjetla noć pretvaraju u dan te omogućuju precizno osvjetljenje ceste nalik dnevnoj svjetlosti kako kod kratkih tako i kod dugih svjetala. Zahvaljujući inovativnim tehnologijama nema zasljepljivanja vozila iz suprotnog smjera i vozila ispred vašeg ni prekomjernog osvjetljenja prometnih znakova, dok će važna područja i dalje biti potpuno osvijetljena.

Agilniji. Okretniji. Izraženiji sportski karakter.

Serijski progresivni upravljač pobrinut će se za snažnu voznu dinamiku pomoću naglašeno sportskog prijenosa upravljača koji posebno u kombinaciji s opcijskim dinamičnim upravljanjem svim kotačima povećava agilnost i okretnost.

Dinamično upravljanje svim kotačima

Sportsko rukovanje uz maksimalnu stabilnost: dvije suprotnosti objedinjene u opcijski dostupnom dinamičnom upravljanju svim kotačima. Na prednjoj osovini radi dinamični upravljač čiji valni prijenosnik mijenja svoj prijenos ovisno o situaciji u vožnji. Pri maloj brzini stražnji se kotači okreću suprotno smjeru prednjih kotača, čime se povećava agilnost modela A6 Avant i smanjuje njegov promjer zaokreta za čak 1,1 metar – kako bi vam manevriranje jednostavno išlo od ruke i pri vanjskoj dužini vozila od gotovo pet metara. Pri srednjoj i velikoj brzini prednji se i stražnji kotači okreću u istom smjeru, čime se povećava stabilnost te Avantu omogućuje suverena mirnoća i tijekom nagle promjene voznog traka. Za sigurnu vožnju i veću udobnost za putnike.

 

Četiri stupnja namještanja ovjesa

Kada je riječ o stupnjevima namještanja ovjesa, Audi na raspolaganje stavlja četiri varijante: konvencionalni ovjes s čeličnim oprugama, sportski ovjes, podesivi ovjes i zračni ovjes, također s regulacijom amortizera. Posebice zadnja varijanta omogućuje vrlo komfornu vožnju i sportsko rukovanje u modelu A6 Avant, a ona se preko sustava Audi drive select može optimalno prilagoditi načinu vožnje i uvjetima na cesti. Komforno i opušteno ili sportski i stabilno: vi odlučujete.