Maksimalna udobnost rukovanja u modelu A6 Avant.

Po želji dostupni 10,1″ i 8,6″ HD dodirni zasloni MMI High s funkcijom touch response besprijekorno se uklapaju u elegantnu ploču s instrumentima, a upotpunjuje ih 12,3″ zaslon opcijskog Audi virtualnog kokpita. Zahvaljujući brojnim mogućnostima individualiziranja čak sedam vozača može pohraniti preferirana namještanja u individualnim korisničkim profilima. Glavne funkcije vozila mogu se – slično kao kod smartphonea – pozicionirati na željeno mjesto na MMI ekranu putem funkcije “Drag and Drop”. Fleksibilno, komforno i prije svega: jednostavno.

Mogućnost individualiziranja za čak 400 funkcija

Sustav MMI touch response postavlja mjerila u području intuitivnog rukovanja i mogućnosti individualiziranja. Čak sedam vozača može pohraniti svoja preferirana namještanja u individualnim korisničkim profilima i pritom definirati najviše 400 funkcija. Zahvaljujući njegovoj logičnoj i ravnoj strukturi izbornika sustav omogućuje brzi pristup funkcijama vozila. Preferencije korisnika mogu se preko prečaca s mogućnošću konfiguracije – slično kao kod smartphonea – pozicionirati na željeno mjesto na MMI ekranu putem funkcije “Drag and Drop”.

Tehnologija MMI touch response

Klikanje, prelazak prstom preko ekrana, zumiranje, skrolanje. Koncept rukovanja MMI touch response donosi komfor aktualnih smartphonea u vozilo i obogaćuje ga jednim presudnim faktorom: dodirom. Dodirnete li zaslon prstom, nećete odmah aktivirati funkciju. Tek kada zaslon lagano pritisnete definiranom snagom, unos će se prepoznati, a vi ćete dobiti mehanički potvrdni impuls u kombinaciji sa zvukom klika – kako bi vam rukovanje jednostavno te sigurno išlo od ruke i u zahtjevnim uvjetima na cesti. Na gornjem zaslonu vozač upravlja infotainment i navigacijskim uslugama, dok na donjem zaslonu može upravljati unosom teksta, klimatizacijom i raznim komfornim funkcijama. Još veću preglednost pružit će vam 12,3″ zaslon opcijskog Audi virtualnog kokpita na kojem se funkcije poput navigacije, telefona ili Audi connecta nalaze u vašem vidnom polju.

MMI navigacijski sustav plus

Potpuno umrežena, inovativna i intuitivna: opcijski dostupan MMI navigacijski sustav plus raspolaže inteligentnom funkcijom samoučenja na temelju prijeđenih dionica te na osnovi toga generira prijedloge traženja. Navođenje na odredište provodi se online preko pružatelja usluga HERE. Pritom se u obzir uzima situacija u prometu cijele regije. U slučaju da veza za prijenos podataka nije kvalitetna, navigacija će prijeći na onboard navođenje na odredište koje se odvija paralelno. U sklopu serijske opreme na raspolaganju stoji šest besplatnih updatea za navigacijske karte koji su dostupni svakih pola godine.

Interakcija prirodnim jezikom

Gotovo ništa nije intuitivnije od govora. A pomoću govora sada možete rukovati i modelom Audi A6 Avant. To omogućuje opcijski dostupna interakcija prirodnim jezikom, inteligentni koncept rukovanja koji će vas razumjeti, a da se pritom ne temelji na prethodno definiranim naredbama. Bez obzira na to je li riječ o navigacijskim podacima, radiopostajama ili tekstu poruke – vi naređujete, a vozilo izvršava naredbe.

Audi phone box

Stavite i krenite: Čim svoj smartphone stavite u opcijski dostupan Audi phone box i spojite ga preko bluetootha s vozilom, on će se automatski prepoznati te njime možete brzo i jednostavno rukovati preko MMI sustava, višenamjenskog upravljača ili putem govora. Zahvaljujući povezanosti između pretinca za odlaganje i antene vozila raspolagat ćete k tomu boljom kvalitetom razgovora i prijema. A ako podržava standard Qi, vaš se smartphone može puniti u Audi phone boxu – potpuno bežično.

Audi connect

Portfelj usluga Audi connect obuhvaća brojne online usluge, među koje se također ubrajaju usluge Car-to-X. Opcijski Audi connect ključ omogućuje otključavanje i zaključavanje novog modela A6 Avant preko Android smartphonea. Aplikacija myAudi povezuje automobil sa smartphoneom njegova vlasnika.