Neusporedivo dinamičan. Neosporno Avant.

Ravniji, širi, niži – prednji dio novog modela A6 Avant na prvi pogled demonstrira snagu i preciznost. Markantno izbočena kućišta kotača, linija krova koja počinje padati prije u odnosu na druge modele i položeniji D stup dodatno naglašavaju dinamiku proporcija te čine neusporedivu siluetu. Stražnji dio vozila posebno je istaknut zahvaljujući sportskom krovnom spojleru i karakterističnoj kromiranoj letvici – za atletsku karizmu s istovremeno beskompromisnom prostranošću.

Fokusiraniji

U središtu dinamičnog prednjeg dijela vozila smještena je izrazito niska i široka singleframe rešetka s vodoravnim lamelama aluminijske izvedbe. Uokvirena je izoštrenim glavnim svjetlima, čiji karakteristični svjetleći segmenti idu u dubinu. Time se vizualno težište pomiče prema van te se povećava dojam širine. S novodizajniranom i potpuno vodoravnom linijom poklopca motora prednji dio vozila djeluje neobično upečatljivo i fokusiranije no ikada.

Progresivniji

S oštrim rubovima površina i utegnutim, atletskim linijama model A6 Avant signalizira progresivnost i dinamiku, i to posebno u profilu. Zahvaljujući području vrata, koje je blago zaobljeno prema unutra, znatno izbočena kućišta kotača još više dolaze do izražaja tako da su geni quattro modela realizirani na dojmljiv način. Međuosovinski razmak modela A6 Avant porastao je na 2,92 metra, dok je ponuda kotača povećana na kotače veličine 21″. Ovdje vidite: 21˝ lakometalne naplatke s 10 Y-design krakova.

Posebniji

Trodimenzionalno oblikovani stražnji dio vozila sportski je insceniran pomoću decentnog krovnog spojlera, a zahvaljujući karakterističnoj kromiranoj letvici može se pohvaliti visokim stupnjem prepoznatljivosti. Zajedno s vodoravnim ukrasnim završetcima ispušne cijevi u aluminijskoj izvedbi i jedinstvenom signaturom stražnjih svjetala stvara se uzbudljiva slika koja dodatno naglašava progresivni karakter modela A6 Avant.