Ekspresivan svestrani talent.Audi A4 allroad quattro.

Uz veliki razmak od tla, ekstrovertiran dizajn i visoku funkcionalnost Audi A4 allroad quattro uživa poseban status. Zahvaljujući kombinaciji serijskog pogona na sve kotače quattro, snažnog motora i voznog postroja specifičnog za allroad modele on pokazuje kvalitete terenskog vozila.

Jasan vanjski dizajn

Audi A4 allroad quattro¹ vizualno naglašava offroad karakter svojim karakterističnim vanjskim dizajnom. Kućišta kotača jasno su izbočena i bojom jednako istaknuta kao i prednji i stražnji branici te bočni pragovi. Ti elementi tipični za allroad modele serijski su izvedeni u Struktur sivoj mat lakiranoj boji, a opcijski se mogu također dobiti u metalik boji ili u boji vozila. Kotači su dvanaest milimetara veći od onih u osnovnom modelu, dok je trag sprijeda i straga proširen. U stražnjem dijelu vozila za oko će vam zapeti donja zaštita motora i mjenjača te specifičan difuzor s integriranim trapeznim završetcima ispušne cijevi. Sprijeda je moćna singleframe rešetka s okomitim prečkama neosporiva karakteristika modela.

Užitak u vožnji i udobnost zajamčeni

Audi A4 allroad quattro raspolaže tehnologijama u sklopu voznog postroja i pogona pomoću kojih će model bez muke svladati lakše terene. Serijski pogon na sve kotače quattro pobrinut će se za dobru trakciju i dobru dinamiku vožnje. Serijski vozni postroj specifičan za allroad modele podiže Audi A4 allroad quattro¹ za 35 milimetara u odnosu na osnovni model, dok mu dvije lagane osovine s 5 spona daju iznimnu agilnost. Dodatno poboljšajte offroad karakteristike opcijskom regulacijom amortizera koja vozilo elektroničkim putem prilagođava različitim situacijama. Pomoću serijskog Audi drive select paketa možete aktivno utjecati na vlastiti doživljaj u vožnji: u offroad su modusu parametri poput upravljanja motorom i mjenjačem, upravljača i voznog postroja prilagođeni turama izvan asfaltiranih cesta. Audi A4 allroad quattro pogonjen je snažnim 2,0 l TFSI motorom od 180 kW (245 KS) i maksimalnim okretnim momentom od 370 Nm.

Prostrana i kvalitetna – unutrašnji dizajn

U unutrašnjosti Audija A4 allroad quattro doživjet ćete izuzetnu prostranost i raspored elemenata koji je usmjeren na lakoću i prostranost. Tako primjerice kontinuirana jednodijelna mlaznica za zrak naglašava širinu vozila, dok iznad pozicionirana traka s kromiranim aplikacijama ostavlja dojam kvalitete. Veliki pretinac za odlaganje u središnjoj konzoli nudi praktičan prostor za odlaganje. Serijsko unutrašnje osvjetljenje sadrži svjetla za čitanje kojima sprijeda možete rukovati pomoću senzora. S jednim od opcijskih paketa ambijentalnog osvjetljenja stvorit ćete još ugodniju atmosferu.

Revolucionarne tehnologije

Zahvaljujući intuitivnom konceptu rukovanja putem funkcije dodira i interakciji prirodnim jezikom doživjet ćete visoku razinu jednostavnosti korištenja u Audiju A4 allroad quattro. U području infotainmenta odlučite se za opcijske tehnologije kao što je digitalni kombinirani instrument Audi virtualni kokpit plus. Njegov 12,3″ zaslon izravno ispred vas jasno prikazuje važne funkcije u full HD rezoluciji, između ostalog brzinu i broj okretaja. Opcijske značajke kao što su Audi connect ključ¹ i Audi phone box¹ integriraju vaš smartphone u vozilo.

Funkcionalno i markantno – svjetlo

Dodatnu vizualnu značajku Audija A4 allroad quattro čini njegov progresivni dizajn svjetala. Serijska LED glavna svjetla sa svojom specifičnim dnevnim svjetlima nude jedinstven stupanj prepoznatljivosti. Odmah nakon uključivanja LED tehnologija će se pobrinuti za osvjetljenje nalik dnevnoj svjetlosti. Opcijski se možete odlučiti za Matrix LED glavna svjetla s dinamičnom svjetlosnom animacijom i dinamičnim pokazivačima smjera. Tehnologija Matrix LED svjetala kombinira sustav kamera koji mogu prepoznati položaj drugih izvora osvjetljenja. Tako sustav može selektivno zasloniti vozila iz suprotnog smjera, dok ostala područja kolnika ostaju dobro osvijetljena. Kada otključate ili zaključate vozilo, glavna će vas svjetla impresionirati svojom svjetlosnom animacijom. LED diode u stražnjem dijelu vozila također raspolažu ovom animacijom i dinamičnim žmigavcima u sklopu opcijske opreme.