Novi Audi A3 Sportback TFSI e.

Potpuno električan, s hibridnim pogonom ili motorom na izgaranje: zahvaljujući svojim moćnim performansama Audi A3 Sportback TFSI e impresionira kao plug-in hibrid s bilo kojom vrstom pogona. Dinamika, agilnost i želja modela Sportback za napretkom također se mogu prepoznati u vanjskom dizajnu. U unutrašnjosti se susreću dizajn, funkcionalnost, rukovanje i digitalizacija.

Fleksibilan užitak u vožnji: tehnologija

Kao plug-in hibrid, model Audi A3 Sportback TFSI e kombinira prednosti motora na izgaranje s prednostima električnog pogona. Elektromotor i litij-ionska baterija djeluju kao sportska podrška 1,4 l TFSI motoru, a oduševit će vas i u potpuno električnoj varijanti: kombinirani motori mogu generirati snagu od čak 150 kW (204 KS). U skladu s tim vozilo ubrzava od 0 do 100 km/h za 7,6 sekundi. Vozni postroj modela Audi A3 Sportback TFSI e sportski je ujednačen. To rezultira dobrom ravnotežom dinamike i komfora u vožnji.

Prilagođene potrebama: performanse

Audi A3 Sportback TFSI e spaja najbolje iz dvaju svjetova: s potpuno električnim pogonom putovat ćete bez lokalnih emisija uz nisku razinu buke. Unatoč niskoj zvučnoj kulisi elektromotor nudi snažan pogon. Naime, velika prednost elektromotora je njihova sposobnost da u tren oka generiraju visok okretni moment. Motor na izgaranje k tomu omogućuje sportsko ponašanje na dužim dionicama, a da pri tome ne morate raditi pauzu radi punjenja. Bilo da je riječ o potpuno električnom pogonu, djelomično električnom pogonu ili motoru na izgaranje – performanse modela Audi A3 Sportback TFSI e mogu se optimalno prilagoditi potrebama vozača ili vozačice.

Vrsta pogona po vašem izboru: četiri modusa vožnje

Koncept pogona dizajniran je na način da se velik dio svakodnevnih dionica može prijeći s potpuno električnim pogonom. Vrstu pogona koju želite aktivirati u modelu Audi A3 Sportback TFSI e možete regulirati preko četiriju različitih modusa vožnje: potpuno električne vožnje (EV), primarne upotrebe motora na izgaranje s ciljem očuvanja (Hold) ili povećanja (Charge) napunjenosti baterije za kasniju električnu vožnju ili učinkovite kombinacije (Hybrid).

Digitalan i intuitivan: prikaz

U Audi virtual cockpitu, potpuno digitalnom kombiniranom instrumentu plug-in hibridnog modela, integriran je takozvani pokazivač stanja hibridnog pogona. On prikazuje ukupnu snagu sustava, modus pogona te stanje napunjenosti baterije i aktualni doseg koji je na temelju toga izračunat. Pokazivač stanja hibridnog pogona također pokazuje obnavlja li se energija rekuperacijom i pohranjuje li se u bateriju.

Dinamičan i upečatljiv: vanjski dizajn

Audi A3 Sportback TFSI e ostavlja kompaktan dojam na cesti. Široka, šesterokutna singleframe rešetka dominira pri pogledu na prednji dio vozila. Linija ramena proteže se u obliku klina od glavnih sve do stražnjih svjetala. Zbog toga je vozilo vizualno izduženo. Kućišta kotača su naglašena, dok se karoserija u području ramena ističe na upečatljiv način. Ova progresivna značajka dizajna u Audiju je poznata pod nazivom quattro izbočina (eng. blister). Zahvaljujući izrazito nagnutim C stupovima, ovaj model s petorim vratima pokazuje uvjerljivu želju za napretkom. Amblem TFSI e na poklopcu prtljažnika signalizira pripadnost obitelji plug-in hibridnih modela marke Audi.